r
Nosalty Logó

Horizont süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Horizont süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 989 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 989 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    398.6 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11740.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    4337 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    3588 mg
  • Nátrium
    3228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    907.6 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2458 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 7899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A barna tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A barna tésztához a száraz anyagokat összekeverjük.
  3. Kimérjük a tejet, beletesszük a tojássárgát, elkeverjük, és hozzáöntjük.
  4. Majd a zsírral összeállítjuk. Kicsit ragacsos, lisztezni kell.
  5. Két cipóra osztjuk, vékonyra kinyújtjuk -kb fél cm-esre.
  6. Jól kikenjük, és lisztezzük a tepsit.
  7. 10 perc alatt kisütjük, ugyanígy a másik lapot is.
  8. Mikor kisült, akkor fel kell lazítani a tésztát, és tálcára ki kell tenni.
  9. Míg sül a barna tészta, addig elkészítjük a 4 tojásos piskótát.
  10. Krém elkészítése:
  11. A lisztet elkeverjük a tejjel, és lassú tűzön kavargatva megfőzzük a krémet.
  12. Hagyjuk kihűlni.
  13. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  14. Majd mikor teljesen kihűl a krém, apránként hozzáadjuk a margarinhoz, nagyon jól elkeverjük.
  15. Összeállítás:
  16. A barna tésztát bekenjük krémmel, ráhelyezzük a piskótát, megkenjük a krémmel, rátesszük a barna tésztát, és azt is lekenjük.
  17. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
  18. Végén rátesszük a csokimázat, és visszatesszük a hűtőbe.
  • Tepsi mérete: 31x31
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26085
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok sütis könyvem van, és nagyon ritkán veszem elő őket. Elhatároztam, hogy most a szünidőben mindegyikből fogok sütni. Van bőven, aki letesztelje:-)

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?