Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos szelet Glaser konyhájából

Citromos szelet Glaser konyhájából
Citromos szelet Glaser konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc sütikém, amelyet hajdanán nagyon gyakran szoktam készíteni, de aztán valahogy feledésbe merült. Kész szerencse, hogy egy régi füzetben ráakadtam a receptjére.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást, és a tejben feloldott szalalkálit és sót. Az egészet sima tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, 20x24 cm nagyságú lapokat nyújtunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben toljuk, és világosra sütjük. Hűlni hagyjuk.
  4. A krémhez a tojást a cukorral habosra kavarjuk. Majd hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Az egészet lassú tűzön addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Hűlni hagyjuk.
  5. A vajat habosra kavarjuk, majd apránként a vajhoz dolgozzuk a kihűlt pépet. A végén hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és a kifacsart levét.
  6. A lapokat a krémmel megtöltjük. Egy napig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x24 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 53 859
elküldve: 26
receptkönyvben: 1 110
elkészítve: 40/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citromos krémes, krémes szelet, habkönnyű citromos

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annazsofi
annazsofi / annazsofi Sat, 2018-03-24 16:49

Nálunk ennek a neve:"Zsuzsi szelet", ugyanis a keresztlányom kedvence.Finom, egyszerű, kiadós süti.
Sztárszakácstól hallottam, a szalalkáli a legjobb süteménylazító, sütés közben elillan a szaga, s a tésztában nem érződik!
Gara cukrász kedvence a "hatlapos"! (bármilyen ízesítéssel!)

Kevin66
Kevin66 Wed, 2017-11-22 17:57

Ilyen szar sütit még életembe nem ettem, ehetetlen, kemény a tészta. Ezt a krémet sem értem, hogy mitől citromos, azért, mert a végén belereszelem a héját meg bele facsart citrom levét ez max egy citromos vajkrém, de egy szó, mint száz ez nagyon nem megy neked, szóval engedd el.

V.V.Era
V.V.Era Fri, 2017-03-10 10:44

Kedves Glaser!
Elékszítettem, nagyon finom lett és nagyon jól néz ki! Köszönjük a receptet! :)
Üdv.Era

glaser
Glaser / glaser Fri, 2017-03-10 11:21

Kedves Era!
Örvendek, hogy kipróbáltad és ízlett. Egészségetekre!
Üdv: Mária

agnes.orban.378
agnes.orban.378 Mon, 2013-12-23 18:35

szia!!! Elkészítettem a citromos szeletedet,,, hát valami isteni nagyon finom,én sem szeretem a szalakálit, de én már ilyenen nem gondolkodom, azonnal sótőport használok helyette... volt egy másik citromos süti receptem, nemigazán tudok különbséget tenni, de ez olcsóbb és egyszerűbb... köszi még egyszer!!!

szatmáriné ágnes
szatmáriné ágnes Sun, 2013-12-15 18:14

én már régen sütögetem csak annyit hogy kettő citromot teszek a krémbe jobban érzik a citrom és mindig van megrendelés a családból rá a tepsi méret meg mindegy mert ha nagyobb a tepsim dupla adag tésztát csinálok csak sütésnél a szalalkáli szagot utálom

kadara
kadara / kadara Thu, 2013-11-21 20:21

Jól olvasom a tepsi méretét? 20x24 cm elég kicsi, nem? Nekem 40x24es tepsim van. Akkor ha ezen a mérten két lapot sütök és kettévágom, hogy 4 db 20x24esem legyen, akkor magyarán mondva fél tepsi sütim lesz?

glaser
Glaser / glaser Thu, 2013-11-21 20:50

Szia. Vagy megduplázod a mennyiségeket és a lapokat a te tepsi méretedre nyujtod ki.

esztiike
esztiike Sun, 2013-11-17 08:11

Kedves glaser! Tegnap elkészítettem,du 3-kor lett kész!! Ma reggel belekóstoltam,de a tésztája még nem annyira puha,olyan nosztalgia krémes tésztájához hasonló...Ilyennek kell lenni? Vagy az a baj hogy nem hűtőbe pihentettem?

szamoca2000
szamoca2000 Sat, 2013-11-16 14:25

En hem szeretem a szalalkali hasznalatat, kellemetlen mellek izt ad, hasznalhato cask egyszeruen sutopor?

glaser
Glaser / glaser Sat, 2013-11-16 14:43

Kedves szamoca2000! Biztos hasznälhatsz sütöport a szalakali helyett, de en azert elönybe reszesitem a szalakalit. Eltekintve attol, hogy sütes közben egy kicsit kellemetlen szagu, miutan kihült semmi kellemetlen ize sincs.

esztiike
esztiike Sat, 2013-11-16 09:18

Nagyon guszta süti! :) Azt szeretném tudni, hogy egészben kell a krémbe is a tojás? Nem csak a sárgája?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-11-16 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

terka2011
terka2011 Wed, 2012-07-18 14:12

Tegnap megsütöttem. Igazán finom lett, ez lesz a kedvenc citromos sütim.

almamag
almamag Thu, 2012-04-19 14:44

Na, ez a kedvencem között lesz! Nagyon szeretem a citromos sütiket... :-)
Köszi a receptet, mentettem. Üdv. Ili

703
margarin 125 g
finomliszt 250 g
tojás 1 db
szalalkáli 0.5 teáskanál
tej 60 ml
1 csipet
tojás 2 db
cukor 125 g
finomliszt 2 evőkanál
tej 200 ml
vaj 200 g
citrom 1 db