Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres habos süti sütés nélkül

Epres habos süti sütés nélkül
Epres habos süti sütés nélkül
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel eperszezon van, ezt készítettem, sütés nélkül, mert meleg van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret leszárazzuk, megmossuk, összeturmixoljuk.
  2. A tejszínt habbá verjük, a cukor 1/3-ával.
  3. A zselatint kevés vízzel felpuhítjuk, majd egy kissé felmelegítjük. A joghurtot összekeverjük a cukor 2/3-ával, citromhéjjal, folyós zselatinnal, összeturmixolt eperrel és a végén a felvert tejszínnel. Hűtőben dermesztjük.
  4. A babapiskótákat egyesével rövid ideig bemártjuk a rumos tejbe. Egy 28x25 cm-es tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a felét.
  5. Rásimítjuk a krémet, rátesszük a maradék piskótát, tetejét eperszemekkel díszítjük. Hűtőben hűtjük pár órát.
  • tepsi mérete: 25x28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 923
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kirzsuzs

Mióta szakács: 2013.11.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres süti sütés nélkül, habos sütemény eperrel, babapiskótás epres habos sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

703
babapiskóta 400 g
joghurt 500 g
habtejszín 500 g
porcukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 15 g
víz 0.2 dl
rumaroma 20 ml
eper 50 dkg
tej 3 dl