Halászlé alaplével tisztán
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
apecs

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g ponty381 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0 kcal
-
2 kcal
-
50g haltej/halikra72 kcal
Összesen
477
Kcal
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
3000g ponty2286 kcal
-
0g só0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0 kcal
-
15 kcal
-
300g haltej/halikra429 kcal
Összesen
2869
Kcal
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
43.7g ponty33 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.9g zöldpaprika0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
43.7g víz0 kcal
-
0 kcal
-
1.3g cseresznyepaprika0 kcal
-
4.4g haltej/halikra6 kcal
Összesen
40
Kcal
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.5 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2025.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 1467 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 836.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 3206 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 368 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
477
Kcal
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 393 g
Zsír
-
Összesen 120.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 2310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12151.1 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 350 mg
-
Kálcium 984 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 662 mg
-
Foszfor 8803 mg
-
Nátrium 1293 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 5019.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 475 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 58 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 288 mg
-
D vitamin: 19236 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 581 micro
-
Kolin: 2206 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1464 micro
Összesen
2869
Kcal
- 7% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
40
Kcal
Hozzávalók
-
3 kg ponty
-
só ízlés szerint
-
3 db vöröshagyma
-
2 db zöldpaprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
30 dl víz
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 db cseresznyepaprika
-
30 dkg haltej/halikra
Elkészítés
- A megtisztított pontyot vastag, kb. 3-4 cm-es szeletekre vágjuk. Az így kapott patkókból középről kivágjuk gerinccsontot két vágással. A fél patkók alsó és felső részéről a zsír- réteget levágjuk, majd minden oldalról bátran megsózzuk, és bográcsba helyezzük. Amíg az alaplé egy másik edényben elkészül, a bográcsot félretesszük.
- A kivágott gerinccsontokat, az apróra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát és fokhagymát fazékba tesszük, fél órát főzzük.
- A csontokat eldobjuk, de előtte a halhúst lefejtjük, és visszatesszük az alaplébe. Botmixerrel aprítjuk, majd egy sűrű szűrőn keresztül rászűrjük a halszeletekre, közben egy kanállal kevergetjük, áttörjük.
- A szűrőben visszamaradt masszán keresztül annyi vizet öntünk a halszeletekre, hogy két ujjnyit ellepje.
- Nagy lángon forrástól számítva 45 percig főzzük, a bográcsot időnként megrázogatva. Forráskor beletesszük a 2-3 evőkanál pirospaprikát és a cseresznyepaprikákat. Félidőben beletesszük az ikrát vagy a tejet, vége felé kóstoljuk, ha szükséges, még sózzuk. Forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 98
- Össznézettség: 162563
- Feltöltés dátuma: 2014. december 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

apecs
8 recept
Az alaplébe tehetünk bármilyen, nekünk tetsző halat, én szürkeharcsa gerincet szoktam. Azáltal, hogy az alaplevet teljesen leszűrjük, egy tiszta, ízletes és nem sűrű, főzelékszerű halászlevet kapunk, és a sok hagyma sem bántja a gyomrunkat, de az ízek benne vannak. A halászlékocka használata megosztja a szakácsokat, én felvállalom, szoktam használni.
Hozzászólások (5)
Miért kell a halszeleteket 45 percig f?zni, amikor az pár perc alatt megf??
Mert a 40 percet kevésnek éreztem, az 50 percet meg soknak.
Aki tudja az csinálja, aki pedig nem az bátran és arrogánsan oktatja.
A véleményem a kocsonya receptem story rovatában olvasható.
Max. 15 perc elég!!!!
A halszeletnek max.15 perc elég!!!
Kedves saba07! A saját receptedben,(majd ha lesz) mindenképpen úgy rakd fel ahogy szereted. Jelen esetben ez az én receptem, nem kísérletképpen raktam fel, nem 10 percet fektettem bele. Az ország különböz? pontjain eltér?en f?znek. A csirkehúst 15 perc alatt is meg lehet sütni, de 2 óráig is lehet. Továbbá nem értem hogy aki tudásban mások felett áll, miért olvas recepteket.
Én két éve a Te recepted alapján készítem el a halászlevet, és minden családtagom, vendégem dicsérte. Idén is így fogom készíteni, köszönöm, hogy feltetted! Mindenkinek szívb?l ajánlom. :)
Kedves zsuzs1010! Ez igazán nagyon jól esett!