Nosalty Logó

Halászlé alaplével tisztán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
apecs
Ezen a képen: Halászlé alaplével tisztán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2869 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2025.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1467 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    836.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    3206 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    393 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    2310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12151.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    662 mg
  • Foszfor
    8803 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    5019.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    58 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    19236 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    2206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 2869 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 40 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított pontyot vastag, kb. 3-4 cm-es szeletekre vágjuk. Az így kapott patkókból középről kivágjuk gerinccsontot két vágással. A fél patkók alsó és felső részéről a zsír- réteget levágjuk, majd minden oldalról bátran megsózzuk, és bográcsba helyezzük. Amíg az alaplé egy másik edényben elkészül, a bográcsot félretesszük.
  2. A kivágott gerinccsontokat, az apróra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát és fokhagymát fazékba tesszük, fél órát főzzük.
  3. A csontokat eldobjuk, de előtte a halhúst lefejtjük, és visszatesszük az alaplébe. Botmixerrel aprítjuk, majd egy sűrű szűrőn keresztül rászűrjük a halszeletekre, közben egy kanállal kevergetjük, áttörjük.
  4. A szűrőben visszamaradt masszán keresztül annyi vizet öntünk a halszeletekre, hogy két ujjnyit ellepje.
  5. Nagy lángon forrástól számítva 45 percig főzzük, a bográcsot időnként megrázogatva. Forráskor beletesszük a 2-3 evőkanál pirospaprikát és a cseresznyepaprikákat. Félidőben beletesszük az ikrát vagy a tejet, vége felé kóstoljuk, ha szükséges, még sózzuk. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 145776
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az alaplébe tehetünk bármilyen, nekünk tetsző halat, én szürkeharcsa gerincet szoktam. Azáltal, hogy az alaplevet teljesen leszűrjük, egy tiszta, ízletes és nem sűrű, főzelékszerű halászlevet kapunk, és a sok hagyma sem bántja a gyomrunkat, de az ízek benne vannak. A halászlékocka használata megosztja a szakácsokat, én felvállalom, szoktam használni.

Hozzászólások

sivatag

Miért kell a halszeleteket 45 percig f?zni, amikor az pár perc alatt megf??

apecs

Mert a 40 percet kevésnek éreztem, az 50 percet meg soknak.

Greg

Aki tudja az csinálja, aki pedig nem az bátran és arrogánsan oktatja.

apecs

A véleményem a kocsonya receptem story rovatában olvasható.

Törölt felhasználó

Max. 15 perc elég!!!!

Törölt felhasználó

A halszeletnek max.15 perc elég!!!

apecs

Kedves saba07! A saját receptedben,(majd ha lesz) mindenképpen úgy rakd fel ahogy szereted. Jelen esetben ez az én receptem, nem kísérletképpen raktam fel, nem 10 percet fektettem bele. Az ország különböz? pontjain eltér?en f?znek. A csirkehúst 15 perc alatt is meg lehet sütni, de 2 óráig is lehet. Továbbá nem értem hogy aki tudásban mások felett áll, miért olvas recepteket.

zsuzsi1010

Én két éve a Te recepted alapján készítem el a halászlevet, és minden családtagom, vendégem dicsérte. Idén is így fogom készíteni, köszönöm, hogy feltetted! Mindenkinek szívb?l ajánlom. :)

apecs

Kedves zsuzs1010! Ez igazán nagyon jól esett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!