Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Érlelt lazac carpaccio saláta

Érlelt lazac carpaccio saláta
Érlelt lazac carpaccio saláta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a gravlax recept tökéletes lesz az ünnepi asztalon. Egyáltalán nem nehéz az elkészítése, minden halkedvelőnek ajánlom. Csodálatosabb, üdébb előételt el sem lehet képzelni!

hozzávalók / 7 adag

A lazachoz

A salátához

Az öntethez

ajánlat

A lazac a pácban veszít víztartalmából, érlelődik és szépséges lilás színt kap a céklától. Próbáld ki bármilyen salátán, és akár többféle öntettel!

Szólj hozzá!

elkészítés

A lazachoz

  1. Lazacot filézzük ki, majd egy nagy tárolóedényben, só és cukor 1-1 arányú keverékével szórjuk le teljesen. Reszelünk rá nyers céklát, fedjük le, tegyük a hűtőbe, és minimum 24 órára hagyjuk a pácban.
  2. Felhasználás előtt hideg vízzel jól mossuk le (a páclére nem lesz már szükségünk), majd papírtörlővel gyorsan szárítsuk le róla a vizet. Éles késsel srégen vágjuk fel vékony szeletekre.

A salátához

  1. Egy nagy hosszúkás tálra rendezzük a salátaleveleket, felezett koktélparadicsomokat, filézett narancsszeleteket, a cékla- és retekszeleteket, a lazacszeleteket, végül locsoljuk meg az egészet salátaöntettel, és szórjunk rá frissen aprított kaprot.

Az öntethez

  1. A mustár, az almaecet és olívaolaj felhasználásával készítsünk egy egyszerű dresszinget.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 705
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Reszi

Mióta szakács: 2019.12.17.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: skandináv

egyéb elnevezések

gravlax, lazac gravlax

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

280
lazac 80 dkg
3 ek
cukor 3 ek
cékla 1 közepes db
retek 7 db
kapor 1 csokor
salátakeverék 50 dkg
koktélparadicsom 21 db
cékla 2 közepes db
narancs 2 közepes db
olívaolaj 3 ek
dijoni mustár 1 teáskanál
almaecet 1 ek