r
Nosalty Logó

Kókuszos-mandulás linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagy Szandra
Kókuszos-mandulás linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 6942 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 579 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    464.9 g
  • Telített zsírsav
    288 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1061 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3230.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2770 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 6942 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 388 kcal

Elkészítés

  1. Először a kókuszos linzertészta összeállításával kezdjük. A lisztet, kókuszreszeléket és a porcukrot elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját és tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. Közben a krémhez, a tejben a cukorral megfőzzük a pudingot, majd szobahőmérsékletűre hűtjük.
  3. Ha a tészta eleget pihent, kinyújtjuk 20X30 cm-re, formába/tepsibe/keretbe helyezzük, kinek mi van otthon. Előmelegített 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.
  4. Amíg a megsült tészta hűl (elég neki 10-15 perc), a kihűlt pudingot kihabosítjuk a puha vajjal, közben a mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
  5. A mandulából szórunk a kihűlt tésztára, majd rásimítjuk a krém felét, majd megint egy réteg pirított mandula, és mehet rá a krém második fele. A tetejét is a pirított mandulával és kókuszreszelékkel díszíjtük.
  6. A süteményt hűtőbe tesszük egy éjszakára vagy 3-4 órára, utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1194
  • Feltöltés dátuma: 2024. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos-mandulás linzer
Nagy Szandra 18 recept

Kedvenc édességem a raffaello, szerettem volna egy hasonló ízvilágú, extrán krémes süteménnyel kedveskedni a családnak és az ismerősöknek. Ízlés szerint lehet még gazdagítani a krémet kókuszreszelékkel vagy vaníliapuding helyett kókuszpudinggal főzni, én nem szerettem volna, hogy a karakteres kókusz elvigye a süteményt, szerintem így egy kiegyensúlyozott ízű süteményt sikerült készíteni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...