r
Nosalty Logó

Erdélyi lucskoskáposztaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Erdélyi lucskoskáposztaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 388 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1551 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 388 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4031 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1636 mg
  • Nátrium
    616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1747.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    602 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    814 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1551 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hústdarabokra vágjuk, és feltesszük főni kevés sóval.
  2. A kaprot meg a borsikafüvet cérnával összekötjük (hogy később ki tudjuk venni a levesből), és hozzáadjuk ezt is.
  3. Ha majdnem megfőtt a hús, akkor a káposztát 2x2 cm-es kockákra feldaraboljuk, és beletesszük a fővő vízbe.
  4. A hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. Pirospaprikát teszünk hozzá, és a leveshez adjuk.
  5. Ha a hús és a káposzta megfőtt, akkor behabarjuk.
  6. Ecettel, borssal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 76255
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 16.

Ajánló

 Tejföllel és erőspaprikával tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon egyszerű leves, két fő alapanyag kell hozzá, hús és káposzta, ami általában mindig van otthon. Minél egyszerűbb, annál finomabb. Ez nem korhelyleves.

Hozzászólások

P.

Még-még, tegyél még fel ilyen jó kis erdélyi recepteket! :-) Ezekb?l sosem elég. Szép Ünnepeket! Eszter

Törölt felhasználó

 

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a receptet! Kérünk még sok ilyet!!! Nekem is van egy recept oldalam, ha gondolod látogasd meg.. ott is fel lehet tölteni recepteket.. :) Nem spammelni akarok csak megemlítem. <a href="http://recept.try.hu">Melinda recept oldala </a>

meskete

Megcsináltam. Szuper finom. F?leg így télen egy kis új szint hozott a csütörtökömbe. Köszi a receptet. A férjem imádta.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett. Amerikai ferjemnek nagyon izlet..3 tanyeral evett meg..

Törölt felhasználó

Én szoktam még pici füstölt húst is beledobni ,na akkor az igazán finom!Próbáljátok ki!

vanilia61

Erdélyben a lucskoskáposztában nem tesznek kaprot és paradicsomos rántást tesznek bele.a borsikaf? az oké!!Egyébként én is imádom:))

Törölt felhasználó

Akkor te nem ettél erdélyi lucskoskáposztát!

Törölt felhasználó

De bizony tesznek bele kaprot, viszont az igaz, hogy ecet helyett paradicsommal savanyítjuk és nem habarással hanem rántással s?rítjük mi is.De a habarásos, ecetes változatát készítik többen.

Andella

Erdelyben tesznek kaprot a levesben,pont igy keszittik:)nagyon finom:)

vviz

Nagyon köszönöm, hogy végre rátalálhattam!!!! Nagymamám is így f?zte Parajd-Sófalváról. Mintha csak az ? f?ztjét ettem volna.......

Törölt felhasználó

F?szernövény ként bizony kapor és borsikaf?, s?ríteni rántás, savanyítani friss paradicsom. ÍGY AZ IGAZI !!

Tóth Erzsébet

Ez a recept nagyon tetszik! Meg is csinálom nemsoká!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek