Erdélyi lucskoskáposztaleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
388
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1551
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
63
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1007.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 436.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
388
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.1 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4031 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1178 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 1636 mg
-
Nátrium 616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1747.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 879 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 602 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 914 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 814 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
1551
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg káposzta
-
2 szál borsikafű
-
1 db vöröshagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
-
0.5 dl tej
-
1 teáskanál ecet
Elkészítés
- A hústdarabokra vágjuk, és feltesszük főni kevés sóval.
- A kaprot meg a borsikafüvet cérnával összekötjük (hogy később ki tudjuk venni a levesből), és hozzáadjuk ezt is.
- Ha majdnem megfőtt a hús, akkor a káposztát 2x2 cm-es kockákra feldaraboljuk, és beletesszük a fővő vízbe.
- A hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. Pirospaprikát teszünk hozzá, és a leveshez adjuk.
- Ha a hús és a káposzta megfőtt, akkor behabarjuk.
- Ecettel, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 80519
- Feltöltés dátuma: 2009. december 16.
Ajánló
Tejföllel és erőspaprikával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon egyszerű leves, két fő alapanyag kell hozzá, hús és káposzta, ami általában mindig van otthon. Minél egyszerűbb, annál finomabb. Ez nem korhelyleves.