Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos csirke Marcsisef konyhájából

Illatos csirke Marcsisef konyhájából
Illatos csirke Marcsisef konyhájából
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűtőmben a csirkéim jövőjükön merengtek. Az egyiknek ezt a pályát javasoltam. Nem bánta meg. Mi sem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel kínáljuk. Salátát vagy savanyúságot adhatunk mellé...

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és a zsíron mindkét oldalát pirosra sütjük.

  2. A zsírból kivéve egy tűzálló tálba sorban lerakjuk.

  3. A hús zsírjában megpirítjuk a megtisztított, összevágott hagymát. Beletesszük a paradicsompürét, a bazsalikomot, hozzáadjuk a bort. 

  4. Összekeverjük, és a húsra öntjük. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben (180 fokon) puhára pároljuk.

  5. Amikor a hús megpuhult, a tejfölben elkevert reszelt sajtot és az apróra vágott sonkát is a csirkére öntjük, és átforrósítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 335
elküldve: 6
receptkönyvben: 330
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bazsalikomos csirke, paradicsomos bazsalikomos csirke, sült csirke sajtos sonkás tejföllel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hackermüller Károly
Hackermüller Károly Tue, 2013-09-03 01:28

Köszönöm a válaszod. Nagyon guszta a fénykép is. Meg fogom csinálni. Jó sütést, főzést kívánok. Üdv. Kati

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-09-02 08:25

Jujjujuj, Marcsi, ezt nem szabadott volna vacsi elõtt olvasnom!!! Nagyon fincsi lehetett! Remélem sokat bográcsozol is? Kellemes hetet, Torma :)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2014-01-05 15:25

Kedves Torma!
Igen nagyon finom volt. Hála a jó időnek még bográcsozhatok. Legutóbb töltött káposztát főztem benne.
Kellemes hetet kívánok!
Marcsi

Hackermüller Károly
Hackermüller Károly Mon, 2013-09-02 01:51

Kedves Marcsisef! Nem világos nekem (vagy nagyon késő van), hogy szárított bazsalikomot (tört) teszel bele? Gondolom frissel is csinálhatom, ha jó apróra összevágom! Üdv.: Kati

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2013-09-03 13:51

Kedves Kati!
Igen, szárított bazsalikomot (tört) teszek bele, de frissel is készítheted.
Üdv. Marcsi

962
csirke 1.2 kg
sonka 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
tejföl 3 dl
trappista sajt 10 dkg
mangalica zsír 2 ek
fehérbor 2 dl
bazsalikom 1 teáskanál
sűrített paradicsom 3 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg