r
Nosalty Logó

Illatos csirke Marcsisef konyhájából

Marcsisef
Illatos csirke Marcsisef konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

966
Kalória
58.6g
Fehérje
29g
Szénhidrát
62.1g
Zsír
287.2g
Víz
235.1g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 966 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3862 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2157 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 966 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.3 g

Zsír

  • Összesen
    248.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7053.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    3434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    1148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1011 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8629 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 3862 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    370 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és a zsíron mindkét oldalát pirosra sütjük.
  2. A zsírból kivéveegy tűzálló tálba sorban lerakjuk.
  3. A hús zsírjában megpirítjuk a megtisztított, összevágott hagymát. Beletesszük a paradicsompürét, a bazsalikomot, hozzáadjuk a bort.
  4. Összekeverjük,és a húsra öntjük. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben (180 fokon) puhára pároljuk.
  5. Amikora hús megpuhult, atejfölben elkevert reszelt sajtotés az apróra vágott sonkát is a csirkére öntjük, és átforrósítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Hűtőmben a csirkéim jövőjükön merengtek. Az egyiknek ezt a pályát javasoltam. Nem bánta meg. Mi sem.

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...