r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcs-zselés panna cotta házi mandulatejből

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Erdeigyümölcs-zselés panna cotta házi mandulatejből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mandulatej készítése

Panna cotta készítése

Erdeigyümölcs-zselé készítése

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mandulatej készítése

Panna cotta készítése

Erdeigyümölcs-zselé készítése

Összesen 1194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mandulatej készítése

Panna cotta készítése

Erdeigyümölcs-zselé készítése

Összesen 95 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1730.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Mandulatej készítése

Panna cotta készítése

Erdeigyümölcs-zselé készítése

Elkészítés

Mandulatej készítése

  1. Egy éjszakára beáztatjuk a mandulákat vízben.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, átmossuk a mandulát, majd turmixgépben összedaráljuk a vizet a mandulával. Apró lyukú szűrön átszűrjük a tejet , a pépből kinyomkodjuk a tejet. A megmaradt mandulapépet fel tudjuk használni müzlihez, sütikhez, akár le is lehet fagyasztani, és később felhasználni.

Panna cotta készítése

  1. A mandulatejet az édesítővel, fahéjjal és vanília őrleménnyel egy kisebb fazékban tűzön megmelegítjük, nem kell felforralni, csak egy kicsit felmelegíteni, hogy a konjac lisztet hozzá tudjuk adni.
  2. A konjac lisztet apránként, folyamatos kevergetés mellett adjuk a tejhez.
  3. Amikor besűrűsödik, poharakba öntjük, és hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a gyümölcszselét.

Erdeigyümölcs-zselé készítése

  1. A gyümölcsöt hagyjuk kiolvadni, és a kiolvadt levével együtt turmixgépben pépesítjük.
  2. A pépet, kisebb fazékban,az édesítővel kicsit felmelegítjük, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a konjac lisztet. Amint besűrűsödik, rákanalazzuk a pohárban levő panna cottára, majd hűtőben néhány óráig hűtjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7366
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 08.

Receptkategóriák

Párom anyukája gyakran készít panna cottát, de hagyományos recept szerint tejből, tejszínből és cukorral készül. Én viszont kerülöm a tejtermékeket és a cukrot, így több recept átolvasása után ez a vegán és cukormentes változat lett a végeredmény. Nem nagyon édes ennyi erythritollal, aki édesebb szájú, annak ajánlom, hogy több édesítőszert használjon.

Hozzávalók

Mandulatej készítése

Panna cotta készítése

Erdeigyümölcs-zselé készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?