Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdeigyümölcs-zselés panna cotta házi mandulatejből

Erdeigyümölcs-zselés panna cotta házi mandulatejből
Erdeigyümölcs-zselés panna cotta házi mandulatejből
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom anyukája gyakran készít panna cottát, de hagyományos recept szerint tejből, tejszínből és cukorral készül. Én viszont kerülöm a tejtermékeket és a cukrot, így több recept átolvasása után ez a vegán és cukormentes változat lett a végeredmény.

Nem nagyon édes ennyi erythritollal, aki édesebb szájú, annak ajánlom, hogy több édesítőszert használjon.

hozzávalók / 5 adag

Mandulatej készítése

Panna cotta készítése

Erdeigyümölcs-zselé készítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Mandulatej készítése

  1. Egy éjszakára beáztatjuk a mandulákat vízben.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, átmossuk a mandulát, majd turmixgépben összedaráljuk a vizet a mandulával. Apró lyukú szűrön átszűrjük a tejet , a pépből kinyomkodjuk a tejet. A megmaradt mandulapépet fel tudjuk használni müzlihez, sütikhez, akár le is lehet fagyasztani, és később felhasználni.

Panna cotta készítése

  1. A mandulatejet az édesítővel, fahéjjal és vanília őrleménnyel egy kisebb fazékban tűzön megmelegítjük, nem kell felforralni, csak egy kicsit felmelegíteni, hogy a konjac lisztet hozzá tudjuk adni.
  2. A konjac lisztet apránként, folyamatos kevergetés mellett adjuk a tejhez.
  3. Amikor besűrűsödik, poharakba öntjük, és hűtőbe rakjuk, amíg elkészítjük a gyümölcszselét.

Erdeigyümölcs-zselé készítése

  1. A gyümölcsöt hagyjuk kiolvadni, és a kiolvadt levével együtt turmixgépben pépesítjük.
  2. A pépet, kisebb fazékban,az édesítővel kicsit felmelegítjük, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a konjac lisztet. Amint besűrűsödik, rákanalazzuk a pohárban levő panna cottára, majd hűtőben néhány óráig hűtjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 834
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szVicus

Mióta szakács: 2015.10.12.
7 recept

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puding mandulatejből

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

239
mandula 150 g
víz 300 ml
mandulatej 450 ml
erythritol 6 ek
fahéj 0 ízlés szerint
vanília 0 ízlés szerint
konjac liszt 0.75 ek
erdei gyümölcs mix 250 g
erythritol 3 ek
konjac liszt 0.5 ek