r
Nosalty Logó

Epres túrós szelet szekelyannától

NS
Epres túrós szelet szekelyannától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

kakaós piskóta

túrókrém

457
Kalória
13g
Fehérje
76.5g
Szénhidrát
12g
Zsír
86.1g
Víz
31g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
48.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kakaós piskóta

túrókrém

Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kakaós piskóta

túrókrém

Összesen 3648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

kakaós piskóta

túrókrém

Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6049.6 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2065 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    612.4 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    688.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 3648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

kakaós piskóta

  1. A tojást kikeverjük a margarinnal és a cukorral, hozzáadjuk a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. Felengedjük a tejjel.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformában/tepsiben 170 fokos előmelegített sütőben kisütjük. Kivesszük, és elfelezzük.

túrókrém

  1. A túrót, 2 dl joghurtot, tejfölt, cukrot kikeverjük, ízlés szerint adhatunk hozzá még cukrot.
  2. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, fél dl joghurtot felforralunk. A forró joghurtban feloldjuk a zselatint, majd az egészet a krémtúróba öntjük, és jól összekeverjük.
  3. Két felé szedjük a túrókrémet, és az egyik adagba eperszemeket vágunk. Mindkét túrókrémet hűtőbe tesszük, hogy kicsit dermedjenek.
  4. Ha már olyan jól kenhető az állaguk, akkor az egyik piskótát megkenjük az epres túróval, ráhelyezzük a másikat, és bekenjük az egészet a sima túrókrémmel, majd újra hűtőbe tesszük.
  5. A sütemény tetejére sablont helyezünk, megszórjuk kakaóporral, az oldalát félbevágott eperszemekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20

Nagyon sok ajándékba kapott eper és megmaradt tej felhasználása céljából készítettem ezt az egyszerű süteményt, a recept spontán jött, és a sütemény gyorsan elfogyott. A túrókrémnél lehet játszani az arányokkal, és persze még több eperrel még finomabb. A díszítés kakaóporral és maminti art sablonnal készült, ez is villámgyorsan, mint a sütemény maga.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...