r
Nosalty Logó

Epres-túrós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Loukoumades
Epres-túrós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 262 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3124 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 174 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 262 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.5 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4230.5 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1483 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 3124 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
  3. A cukros tojássárgájába belekeverjük a lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert habot.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.
  5. Krém készítése:
  6. Az epret kicsumázzuk, és turmixoljuk. 4 dl-nek kell lennie. Ha kevesebb, vízzel pótoljuk.
  7. A pudingport, a zselatint és a cukrot hozzáadjuk az eperhez és pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
  8. A túrót robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt epres krémbe.
  9. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a túrós eperkrémbe forgatjuk.
  10. Összeállítás:
  11. A piskótát az eperlekvárral megkenjük, majd rásimítjuk a túrós-tejszínes eperhabot. A díszítéshez való epret kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk és a krém tetejére szórjuk (kicsit bele is nyomkodjuk).
  12. 1-2 óra hűtőben való dermesztés után forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x21
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 81201
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 18.

Ajánló

Én zabliszttel készítem a piskótát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Epres-túrós kocka
Loukoumades 7 recept

Éljen az eperszezon! A recept egy Príma Konyha újságból származik.

Hozzászólások (23)

Törölt felhasználó

Jajj,istenem...de guszta!!!Csak elég macerás elkészíteni...de biztos megéri a fáradozást.

Törölt felhasználó

Jajj,istenem...de guszta!!!Csak elég macerás elkészíteni...de biztos megéri a fáradozást.

Loukoumades

Csak macerasnak tunik, de hidd el, nem az! Talan csak a leiras sikerult hosszura. Nem vagyok az a tipus, aki maceras sutiket keszit (bar nagyon szepnek es finomnak talalom oket) ;)

Törölt felhasználó

Akkor még egy kérdésem lenne,milyen a tésztája?Látom,hogy piskóta...de olyan szalonnásnak t?nik...olyan keményebb vagy inkább pillés,puha?Bocs a buta kérdéskeért.....:)

Loukoumades

Ne kerj bocsanatot a kerdesekert! Bar nem tudom, hogy milyen az a szalonnas teszta, de valoszinuleg azert tunik olyannak, amilyen, mert mint irtam, en zabliszttel keszitettem. De termeszetesen 'sima' liszttel is lehet es szerintem ennek a sutinek a piskotaja inkabb olyan puha es konnyu.

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszod...azt hiszem elég er?t és bátorságot nyertem ahhoz,hogy el is készítsem ezt a remekm?vet..:)

Loukoumades

Sok sikert hozza :)

Törölt felhasználó

Ha "szalonnás" a piskóta, az azt jelenti, hogy elrontottuk. A képen látható nem olyan. :) Leggyakoribb este a piskótatészta "megszalonnásodásának", ha kinyitjuk a süt?t sütés közben. Ez piskóta tészta készítése közben tilos. Szóval nem szabad kíváncsiskodni:) A "szalonnás" piskóta voltaképpen azt jelenti, hogy a tészta nem jön föl rendesen, nem lesz lágy-habos, hanem a közepe összetöpped, a teteje pedig beb?rösödik, ezáltal kb. fogyaszthatatlanná válik (legalábbis vendégek elé nem tehet? :))) legfeljebb felvagdoshatjuk darabokra, leöntjük valami krémmel és maximum krémpohárnak megteszi :)))))))))))))

Törölt felhasználó

Tényleg nem kell bele süt?por? Akkor mit?l fúvódik föl?

Lilla

Nagyon finom, könny? nyári csemege! Köszönet a receptért! Imádtuk!

Zsanitusz

Fantasztikus ez az epres sutike. Koszi a receptet.

Törölt felhasználó

Gyönyör?en néz ki ez a fini epres-túrós kocka! Ki fogom próbálni! Köszike!

Törölt felhasználó

Nem semmi süti, csak gy?zze az ember gyártani! :) A különbség csak annyi volt, hogy én piskótát (süt?port is raktam a tésztájához) készítettem. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

én epres íz? helyett vaníliás pudingporba tettem 20 deka összeturmixolt, lecsöpögtetett pirosgyümölcsöt, az eredmény minden várakozást felülmúlt, köszönöm szépen a receptet!!!

Törölt felhasználó

*az el?z?höz: EXTRA 20 deka gyümi a 30 deka eper felett :)

vargabridzsi

hol lehet venni epres pudingport, én fél éve keresem Kecskeméten.. köszi az infót el?re is!

Pofika

Kedves vargabridzsi! Legutóbb a Penny-ben vettem eper íz? pudingport, igen jó áron,még puncsot is sikerült ott kapni! Máshol elég nehéz kifogni.

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi lett. Én málnával csináltam, de az eredmény így is fantasztikus volt! :) Egyébként epres pudingport lehet kapni Tescoban és coopban is, legalábbis ott már vettem. Ja és nem vagyok zselatinpárti (a család vega) ezért azt 2 csapott ek kukoricakeményít?vel pótoltam. Régóta keresek ilyen gyümölcskrémet, ami nem túl édes, megáll szilárdan és nem kocsonyaállagú. Most megtaáltam, köszönet érte! :)

Hozzávalók

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek