r
Nosalty Logó

Epres-túrós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Loukoumades
Epres-túrós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.5 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4230.5 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1483 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 3124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.
  3. A cukros tojássárgájába belekeverjük a lisztet, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert habot.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.
  5. Krém készítése:
  6. Az epret kicsumázzuk, és turmixoljuk. 4 dl-nek kell lennie. Ha kevesebb, vízzel pótoljuk.
  7. A pudingport, a zselatint és a cukrot hozzáadjuk az eperhez és pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
  8. A túrót robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt epres krémbe.
  9. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a túrós eperkrémbe forgatjuk.
  10. Összeállítás:
  11. A piskótát az eperlekvárral megkenjük, majd rásimítjuk a túrós-tejszínes eperhabot. A díszítéshez való epret kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk és a krém tetejére szórjuk (kicsit bele is nyomkodjuk).
  12. 1-2 óra hűtőben való dermesztés után forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x21
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 663
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 83111
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 18.

Ajánló

Én zabliszttel készítem a piskótát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-túrós kocka
Loukoumades 7 recept

Éljen az eperszezon! A recept egy Príma Konyha újságból származik.

Hozzávalók

A piskótához

A kenéshez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek