r
Nosalty Logó

Epres-tejszínes túró szelet

Szekeres Lajosné Klári
Epres-tejszínes túró szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

201
Kalória
8.8g
Fehérje
26.1g
Szénhidrát
6.6g
Zsír
47.1g
Víz
45.3g
Koleszterin
609mg
Élelmi rost
20.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2379 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2975.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    313.7 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    565.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 2379 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat a fehérjét, a robotgép habüstjébe öntjük, kemény habbá verjük.
  2. A tojás sárgáját kézi robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
  3. A felvert tojásfehérjéből veszünk ki és fellazítjuk a tésztát.
  4. A többi tojásfehérje habot apránként, laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk.
  5. A masszát egy 20X 30 cm-es magas peremű, sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük.
  6. 170 c előmelegített sütőben készre sütjük 15 -20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
  7. Amikor kihűlt, kivesszük a tepsiből, a formát kibéleljük tiszta sütőpapírral ,és visszahelyezzük bele a piskótát.
  8. A tejszínt kézi mixerrel kemény habbá verjük.
  9. A túrókrémhez a túrót, a cukrot, a narancs héját és levét összekeverjük és hozzáforgatjuk a felvert tejszínhez, végül belekeverjük a kockázott epret.
  10. A krémet egyenletesen elkenjük a piskótalapon. Hűtőbe tesszük dermedni.
  11. Dermedés után a tetejét kirakjuk felkockázott eperrel, óvatosan beöntjük a zselével. A zseléhez a zselatint 1 dl hideg vízben megduzzasztjuk, 4 dl vizet a cukorral 7 dkg cukrot forralóedényben forrásig hevítjük, majd beletesszük a megduzzadt zselatint. / Ha piros zselét szeretnénk a tetejére, akkor 3 dl vizet és 1 dl eper- vagy málnaszörpöt hevítünk, vagy pár csepp ételfestéket.
  12. Dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30

Vártam a családomat, megleptem Őket ezzel különleges, nagyon mutatós desszerttel. Imádják a túrót, a gyümölcsöt, a piskótát, a zselé volt a hab a tortán. Nagyon ízlett mindenkinek, és elvarázsolta őket, hogy milyen szép a tálalás .

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek