r
Nosalty Logó

Körtés-túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtés-túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3484 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.2 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 871 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5308.9 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1652.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 3484 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát hagyjuk kiolvadni. Meghámozzuk és kimagozzuk a körtéket, kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
  2. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A túróhoz adjuk a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd jól kikeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
  4. A tepsit hideg vízzel kiöblítjük, de nem kell eltörölni, így nem ragad és ég le a tészta!
  5. Kinyújtjuk a leveles tésztát kb fél cm vastagságra, a tepsibe tesszük, megkenjük vékonyan baracklekvárral, erre kerül a túró (szépen elegyengetve).
  6. Majd a körtéket legyező formában elrendezzük a tetején, megszórjuk kristálycukorral és vaníliás cukorral.
  7. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6057
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok körtét kaptunk a szüleimtől, így valamit kezdenem kellett vele. Ehhez találtam itthon minden alapanyagot, így ezt megálmodtam, és nagyon finom lett! Egy csomag leveles tésztát érdemes mindig a fagyóban tartani!:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!