Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-tejszínes kocka

Epres-tejszínes kocka
Epres-tejszínes kocka
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom!

hozzávalók / 8 adag

Sárga piskóta (2 lap):

  • 2 x 4 tojás
  • 2 x 80 g kristálycukor
  • 2 x 80 g finomliszt
  • 2 x 0,5 cs sütőpor

Barna piskóta (1 lap):

  • 4 tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 80 g finomliszt
  • 0,5 cs sütőpor
  • 15 g kakaópor

Krémhez:

  • 0,5 l tej
  • 2 cs tejszínes pudingpor
  • 100 g kristálycukor
  • 250 g eper
  • 1 nagy pohár joghurt (epres vagy natúr)
  • 5 dl hulala  + 100 g porcukor
  • 2 cs habfixáló

Tetejére:

  • 2 kis cs piros tortazselé
  • 250 g eper
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Krém: Először a pudingot főzzük meg, mert ki kell hűlnie. A pudingokat egy tálba öntjük, és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot. Közben a tej maradék részét felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingot, és jól besűrítjük. Elég sűrűre kell, mert különben folyós lenne a krém. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Piskóta lap: 4 tojásfehérjéhez hozzáadjuk a 2/3 rész cukrot, és kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájákat a többi cukorral jól elkeverjük. Ebbe óvatosan belekeverjük a 0,5 cs sütőport, a lisztet, és a felvert fehérjét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben elkenjük szép vékonyra és egyenletesre.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük (kb. 10-15 perc alatt).
  6. Addig míg sül, elkészítjük a többi piskótát is ugyanígy, csak a kakaós laphoz hozzáadjuk a kakaóport is. Hagyjuk kihűlni teljesen.
  7. A kihűlt pudingba belekeverjük a joghurtot.
  8. A krémhez az epret felkockázzuk, és a joghurtos krémhez keverjük.
  9. Jól elkeverjük.
  10. Végül a hulalát 100 g porcukorral felverjük a habfixszel, és ezt is a krémhez adjuk.
  11. Összeállítás: Egy kevés krémet félretesszük a tetejéhez. Az egyik sárga lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a barna lapot. Erre rákenjük a többi krémet, majd rátesszük a másik sárga lapot is. A félretett krémet erre rákenjük vékonyan.
  12. Az epret felkarikázzuk, és rárakjuk a tetejére.
  13. A zselét a csomagolás szerint elkészítjük, majd ráöntjük az eperre.
  14. Hűtőbe tesszük pár órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 165
elküldve: 6
receptkönyvben: 106
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

dyna144

Mióta szakács: 2012.11.11.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny, Judafest 2. receptverseny , Hulala receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes epertorta, zselés epertorta, pudingos joghurtos krémmel töltött epres sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!