r
Nosalty Logó

Epres-tejszínes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-tejszínes kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sárga piskóta (2 lap)

Barna piskóta (1 lap)

Krémhez

Tetejére

Összesen 709 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sárga piskóta (2 lap)

Barna piskóta (1 lap)

Krémhez

Tetejére

Összesen 5694 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sárga piskóta (2 lap)

Barna piskóta (1 lap)

Krémhez

Tetejére

Összesen 177 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 709 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9734.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2599 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    3619 mg
  • Nátrium
    2913 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.1 g
  • Cukor
    532 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    1791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    983 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3093 micro
Összesen 5694 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Sárga piskóta (2 lap)

Barna piskóta (1 lap)

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Sárga piskóta (2 lap)

  1. Először a pudingot főzzük meg, mert ki kell hűlnie.
  2. Piskótalap: 4 tojásfehérjéhez hozzáadjuk a 2/3 rész cukrot, és kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájákat a többi cukorral jól elkeverjük. Ebbe óvatosan belekeverjük a 0,5 cs sütőport, a lisztet, és a felvert fehérjét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben elkenjük szép vékonyra és egyenletesre.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük (kb. 10-15 perc alatt).

Barna piskóta (1 lap)

  1. Addig míg sül, elkészítjük a többi piskótát is ugyanígy, csak a kakaós laphoz hozzáadjuk a kakaóport is. Hagyjuk kihűlni teljesen.

Krémhez

  1. A pudingokat egy tálba öntjük, és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot. Közben a tej maradék részét felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingot, és jól besűrítjük. Elég sűrűre kell, mert különben folyós lenne a krém. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A kihűlt pudingba belekeverjük a joghurtot.
  3. A krémhez az epret felkockázzuk, és a joghurtos krémhez keverjük.
  4. Jól elkeverjük.
  5. Végül a hulalát 100 g porcukorral felverjük a habfixszel, és ezt is a krémhez adjuk.

Tetejére

  1. Összeállítás: Egy kevés krémet félretesszük a tetejéhez. Az egyik sárga lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a barna lapot. Erre rákenjük a többi krémet, majd rátesszük a másik sárga lapot is. A félretett krémet erre rákenjük vékonyan.
  2. Az epret felkarikázzuk, és rárakjuk a tetejére.
  3. A zselét a csomagolás szerint elkészítjük, majd ráöntjük az eperre.
  4. Hűtőbe tesszük pár órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8514
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom!

Hozzávalók

Sárga piskóta (2 lap)

Barna piskóta (1 lap)

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek