r
Nosalty Logó

Krémsajtos-fehér csokoládés sütemény

mislenbaba
Krémsajtos-fehér csokoládés sütemény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

1660
Kalória
18.9g
Fehérje
185.2g
Szénhidrát
95.8g
Zsír
68.4g
Víz
360.8g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
134.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 1660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 6639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    185.2 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    383.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3113.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    740.8 g
  • Cukor
    539 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1951 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 6639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A krémsajtos töltelékhez tegyük egy edénybe az összes hozzávalót, és jól keverjük össze, tegyük félre.
  2. A tésztához tegyük egy tálba a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, s keverjük, míg könnyű, habos nem lesz.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá a felvert tojásokat.
  4. A vajas masszába szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Végül az olvasztott csokoládét keverjük bele.
  6. A sütőt melegítsük elő.
  7. Egy normál méretű tortaformát kivajazunk, sütőpapírral kibélelünk.
  8. Tegyük bele a tészta felét, majd rá a krémsajtos tölteléket, és erre mehet a másik fele a tésztának.
  9. A sütési idő a sütőtől is függ. Akkor jó, ha teteje egy kicsit barna és remegős lesz.
  10. Hagyjuk a formában kihűlni (mi nem hagytuk : ) ),tálaláshoz porcukorral szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Különlegesnek tartottam a hozzávalókat. Finom, nagyon édes, a közepe egy kicsit folyós, olyan mint a brownie-é. A recept szerint krémsajt kell hozzá, nekem natúr vajkrémem volt itthon, de nagyon finom lett így is. És ha juharszirupot vesztek, azt a DM-ben vegyétek. Ami a tescóban kapható, abban 3% a juharszirup. Ezt a receptet kb. egy hónapja raktam ide föl, de a kép minősége nagyon rossz volt ezért nem fogadta el a N-S. Megíméleztük, hogy még egyszer megsütöm, lefotózom... Na, hát most meg ez lett a sütiből. Ez még szép is. Ha láttátok volna, amikor teljesen leszedtem róla a tortaformát.  Úgyhogy.

Nosalty stories

További receptek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek