Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzás-joghurtos szelet

Bodzás-joghurtos szelet
Bodzás-joghurtos szelet
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akciós joghurtból betáraztunk, és kitaláltam hozzá ezt a receptet, amibe anyukám házi bodzalekvárját tettem. Az összeállításhoz jól jött volna egy sütőkeret, de mivel nem volt, így több réteg alufóliából hajtogattam keretet. Amikor megdermedt a krém, leszedtem róla.

hozzávalók / 8 adag

A 2 db 3 tojásos piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két részletben hagyományos piskótát sütünk. Lehet egyben is, és a végén kettávágjuk, de ilyen vékony lapnál én nem akartam félbevágni.
  2. A joghurtban habverővel elkeverjük a zselatinfixet, majd beletesszük a cukrot ízlés szerinti mennyiségben és a habbá vert tejszínt. Kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük a lekvárt.
  3. Az egyik lapot megkenjük a lekváros krémmel, rátasszük a másik lapot,amire rákenjük a maradék joghurtos krémet. Hűtőbe rakjuk dermedni, majd elsimítjuk rajta a habbá vert tejszínt.


 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 734
elküldve: 20
receptkönyvben: 323
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes kocka, joghurtkrémes sütemény, lekváros habos süti

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízésvarázs
Világom ízei / Ízésvarázs Fri, 2014-11-07 22:40

Szia!
Szülinapra készíteném most vasárnap. Egy olyan kérdésem lenne, hogy megmarad vajon ilyen vékonyan a tészta egy 26 cm-es tortaformában? Meggy lekvárom van hozzá, gondolom bármilyen piros gyümölcsös lekvárral jó.
Előre is köszi a segítséget! :)

fzizu
fzizu / fzizu Sat, 2014-11-08 21:25

Szia!Szerintem ez a mennyiség ennél magasabb lenne,inkább csináld 2x2 tojásból!Bármilyen lekvár jó,csak a piros mutatósabb!Jó sütögetést!

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Sun, 2012-11-04 19:40

Mentettem, de a 3. pontnál szerintem kimaradt az, hogy a joghurtos krém másik felét is ráteszed a tejszín alá. Legalábbis a képen úgy látszik, meg gondolom azért kell elfelezni.

571
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
1 csipet
joghurt 8 dl
habtejszín 4 dl
porcukor 20 dkg
zselatinfix 2 csomag
áfonyadzsem 4 ek
habtejszín 3 dl