r
Nosalty Logó

Narancsos-diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Narancsos-diós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 3697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 926 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    2015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6427.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1097.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1528 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    1541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1445 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3296 micro
Összesen 3697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a darált diót, és felváltva adagolva a sütőporral elkevert lisztet és a fehérjéből készített habot.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez:

  1. A krémhez a narancslevet a cukorral és a vajjal felforraljuk.
  2. Egy tálba a tojást, a pudingport és a vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancsléhez, és sűrűre főzzük.
  3. A forró krémet a piskótára kenjük, rásimítjuk, majd kirakjuk a tetejét a megpucolt és felkarikázott narancsszeletekkel.
  4. 1-2 órát a hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1553
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-diós szelet
Salamon Csilla 1202 recept

Tetejére gyümölcskocsonyát is lehet tenni, ha valaki szeretné.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!