Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cobbler újragondolva

Cobbler újragondolva
Cobbler újragondolva
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Story kell? :) Hosszú hétvégi "pihin" voltunk a Nagyiékkal, ahol volt két reggel is, mikor volt időm kísérletezni...  majd itthon folytattam, és a végeredmény ez a CSODA lett!!!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, egy másik tálban a vajat felolvasztjuk, a tojást, tejszínt hozzáadjuk, és hozzáöntjük a lisztes keverékhez.
  2. Vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett közepes tepsibe öntjük, és egy fakanál segítségével elterítjük.

Tetejére

  1. Barna cukrot a keményítővel összekeverjük, és a felaprított barackokat (én konzerveset használtam) beleforgatjuk, és a tésztára kanalazzuk.
  2. A barackok tetejére teáskanállal szilvadzsemet kanalazunk.
  3. 4 evőkanál tejjel meglocsoljuk.
  4. Előmelegített, légkeveréses sütőben 10 percig 175 fokon sütjük, majd 15 percig 190 fokon, és újból visszavesszük 175 fokra, ahol kb. 10-15 percet sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x35x6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 288
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

veresandi86

Mióta szakács: 2014.07.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

barackos süti, barackos cobbler

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

465
finomliszt 15 dkg
rétesliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 2 tk
habtejszín 150 ml
vaj 10 dkg
tojás 2 db
őszibarack 80 dkg
barna cukor 10 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
szilvalekvár 10 ek
tej 4 ek