r
Nosalty Logó

Narancssaláta Szicíliából

Usika
Narancssaláta Szicíliából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

352
Kalória
4.1g
Fehérje
49.3g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
377.8g
Víz
-
Koleszterin
10g
Élelmi rost
37.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    377.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    755.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    410 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 708 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 60 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a sót, a borsot és a chilipaprikát.
  2. A narancsokat megpucoljuk, vagy simán lefejtjük a héját, és utána megszabadítjuk a fehér részektől, avagy egy kés segítségével meghámozzuk, mint az almát, így biztos nem marad rajta a fehér része.
  3. A narancsokat kis kockákra vágjuk, vagy szépen cikkekre szeleteljük, elvileg ez utóbbi a gyakoribb verzió. Főként, ha vérnarancsból készül, mert az elég leves állagú. (Én most csak simán kockáztam.)
  4. A hagymát is hosszában felszeleteljük, majd a naranccsal és az olajbogyókkal együtt hozzákeverjük a fenti keverékhez, és már ehetjük is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Itt Szicíliában ilyenkor télen szedik a narancsot, így a narancssaláta gyakori vendég az asztalon. Tökéletes egy könnyű vacsorának, uzsonnára, sült oldalashoz és az itteni salsicciához (ami tulajdonképpen egyfajta kolbász paprika nélkül) köretként. Próbáljátok ki:).

További receptek

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...