r
Nosalty Logó

Epres roséfagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres roséfagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 768 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3067 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 229 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 768 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2391.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1741 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 3067 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 5 tojássárgáját egy nagy, öblös edénybe törünk.
  2. Hozzáadjuk a cukrokat, a csipetnyi sót és vízfürdő felett addig keverjük folyamatosan, amíg szép egyneművé válik és besűrűsödik (nálam ez általában 8-10 percet vesz igénybe). A kevergetés nagyon fontos, mert a vége felé könnyen elkezd az edény falához ragadni és akkor már nem jó.
  3. Az epret önmagában turmixoljuk, a borral együtt a cukros tojássárgákhoz adjuk és jól elkeverjük.
  4. A Hulalát (a márka fontos - ez nem reklám) felverjük és a tojás-eper-rosé keverékhez adjuk, lazán átforgatjuk.
  5. Kb. 1,5 liternyi kész krémet kapunk, ami már így is nagyon finom és fogyasztható.
  6. Ha a család kikóstolgatta magát, a maradékot nyáron a fagyasztóba rakjuk és fagylaltként fogyasztjuk.
  7. Csinos tálalásként aszalt eperdarabokkal és aprított mandulával díszítem...Igényesek mentalevelet is tűzhetnek mellé :-).
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15757
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 06.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a házi fagylaltot és mindig kaphatóak egy kis édes krémre...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tv-műsorból ellesett ricotta-eper-Campari "csoda" elkészítését követően eperszezonban kezdtem ötletelni, és mivel a bor nálunk általánosan fellelhető - lévén, hogy borvidék mellől származom -, adta magát ez a recept :-). A fenti recept természetesen tökéletesen működik a bor nélkül is, hogy a gyerekek se maradjanak ki a jóból. Ebben az esetben a bor térfogatát turmixolt gyümölccsel pótoljuk.  A tojásos-tejszínes fagylaltalap mindig beindítja a fantáziámat és a fenti receptet már próbáltam mangóval is (persze rosé nélkül), de bizonyosan finom más szezonális gyümölccsel is, ami kellően lédús a turmixoláshoz.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.