Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cékla fagylalt

Cékla fagylalt
Cékla fagylalt
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vaníliarudat nem ajánlom helyettesíteni, mert a cékla karakteres ízét csak az képes kiegyenlíteni. A receptet a uktv.co.uk weboldalon találtam. Aaron Craze ötletén csak annyit változtattam, hogy csökkentettem a mennyiséget és nagyobb koncentrátumban használtam a vaníliát, így a cékla és vanília íz egyenlő mértékben van jelen. Ha merészebb vagy, próbáld ki a torma fagyi receptem! A kíváncsiaknak könnyű felezni vagy negyedelni a receptet.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Vaníliás és csokis fagyi mellé illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát héjában a levelekkel együtt megfőzzük. Ha a leveleket levágjuk a céklagumó közvetlen közelében, akkor napokra megfesti a kezünket. Ha mindenképp le akarjuk vágni, hagyjunk 10 cm-t a szárakból. A megfőtt céklát a lében hagyjuk langyosra hűlni. A héját így könnyű lemorzsolni.
  2. 165 g-ot mérünk belőle, és turmixoljuk. A maradékot leszeletelve, kis cukorral és ecettel meglocsolva köretnek, szendvicsbe vagy csak magában fogyaszthatjuk, és pár napig hűtőben tárolhatjuk letakarva.
  3. A tejet és tejszínt egy lábosba öntjük.
  4. A vaníliarudat hosszában kettévágva, a magokat kikaparva, a tej és tejszín keverékéhez adjuk.
  5. Alacsony lángon, néha kevergetve felmelegítjük, míg a tej szélén apró buborékok jelennek meg, vagy a tejen megjelenik a föle, egy bőrszerű réteg. Közepes lángon is melegíthetjük, de ne hagyjuk magára! Forrnia nem szabad! Levesszük a tűzről, és leszűrjük.
  6. Közben a tojássárgájákat a cukorral kikeverjük. Lassan belecsurgatjuk a tejszínes tejbe, habverővel állandóan keverve. Csomómentesre keverjük.
  7. Fagyigépbe öntjük, vagy egy 1 literes fagyasztóbiztos dobozba öntjük. Ha a fagyasztó közepes vagy magas fokozatra van állítva, egy nap alatt átfagy. Ha biztosra akarunk menni, egy óra fagyasztás után áttörjük a fagyit, és további pár órán át fagyasztjuk, míg majdnem tömör. Újra áttörjük. Legegyszerűbb olyan turmixgéppel, ami jeget is képes törni. Őszintén szólva én csak lefagyasztottam, nem törtem, és így is krémes fagyi lett.
  8. Tálalás előtt fél órára a hűtőbe tesszük megpuhulni.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 506
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: fagyitorta, karamellfagyi, parfé, fagyikehely, vaníliafagyi, sorbet, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

zöldség fagylalt, rózsaszín fagylalt, különleges fagylalt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

357
tej 3 dl
dupla tejszín 6 dl
cékla 3 közepes db
vanília 1 db
porcukor 13 dkg
tojássárgája 8 db