Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres rolád Csiki Piroskától

Epres rolád Csiki Piroskától
Epres rolád Csiki Piroskától
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készíthetjük a krémet eperpudinggal (mi nem szeretjük az ízét), az eperlikőr a krémbe
jön, de csak ha gyerekek nem kapnak belőle. Én eper levet is tettem a krémbe, ezért
egy kicsit kicsapta, de ennek ellenére nagyon finom volt.

hozzávalók / 6 adag

Krém

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl tejet felteszünk forrni, a 2 tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, a maradék tejjel simára kavarjuk, és a forró tejhez adjuk. Állandó kavarással besűrítjük. Amikor a krém kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és a vaníliával habosra kavart vajat, és hűtőbe tesszük, amíg a piskóta megsül.
  2. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük (a cukrot fokozatosan adagolva). Egyes fokozattal belekavarjuk a tojások sárgáját, az olajat, majd a lisztet is beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk, és 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Ahogy kivettük a sütőből a tésztát, a sütőpapírral azonnal felcsavarjuk, így hagyjuk kihűlni.
  3. Az eper felét apró kockákra vágjuk, és óvatosan belekavarjuk a kihűlt krémbe, ha van eperkocsonyánk abból is tehetünk 2 ek-t. A krém 2/3-át rákenjük a piskótára, majd újra felgöngyöljük. Kívül megkenjük a maradék krémmel, villával megborzoljuk, és hűtőbe tesszük. Tálaláskor megmaradt, karikára vágott eperrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 708
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
225 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres rolád, epres piskótatekercs, eperkémes süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.variam
t.variam Sun, 2014-07-06 20:42

Igazad van, az eper pudingnak eszméletlenül mű íze van, úgyhogy jobb választás a tejszín ízű. Egyébként, kellemes süti, akárcsak a többi, amit fölraktál. Próbáltam egy-kettőt, és sikerem volt velük. Úgyhogy: gratulálok!

418
tojássárgája 2 db
cukor 3 ek
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
vaj 10 dkg
porcukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
likőr 2 ek
eper 20 dkg
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek