r
Nosalty Logó

Epres rolád Csiki Piroskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Epres rolád Csiki Piroskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 418 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 2513 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 202 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 418 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2090.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1163 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 2513 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

Krém

Tészta

Elkészítés

Krém

  1. 2 dl tejet felteszünk forrni, a 2 tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, a maradék tejjel simára kavarjuk, és a forró tejhez adjuk. Állandó kavarással besűrítjük. Amikor a krém kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és a vaníliával habosra kavart vajat, és hűtőbe tesszük, amíg a piskóta megsül.
  2. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük (a cukrot fokozatosan adagolva). Egyes fokozattal belekavarjuk a tojások sárgáját, az olajat, majd a lisztet is beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk, és 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Ahogy kivettük a sütőből a tésztát, a sütőpapírral azonnal felcsavarjuk, így hagyjuk kihűlni.
  3. Az eper felét apró kockákra vágjuk, és óvatosan belekavarjuk a kihűlt krémbe, ha van eperkocsonyánk abból is tehetünk 2 ek-t. A krém 2/3-át rákenjük a piskótára, majd újra felgöngyöljük. Kívül megkenjük a maradék krémmel, villával megborzoljuk, és hűtőbe tesszük. Tálaláskor megmaradt, karikára vágott eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8926
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Epres rolád Csiki Piroskától
Csiki Piroska 228 recept

Készíthetjük a krémet eperpudinggal (mi nem szeretjük az ízét), az eperlikőr a krémbe jön, de csak ha gyerekek nem kapnak belőle. Én eper levet is tettem a krémbe, ezért egy kicsit kicsapta, de ennek ellenére nagyon finom volt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Igazad van, az eper pudingnak eszméletlenül m? íze van, úgyhogy jobb választás a tejszín íz?. Egyébként, kellemes süti, akárcsak a többi, amit fölraktál. Próbáltam egy-kett?t, és sikerem volt velük. Úgyhogy: gratulálok!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen :)

Hozzávalók

Krém

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek