Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

30 perces eperrolád

30 perces eperrolád
30 perces eperrolád
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hipp-hopp elkészült, és hipp-hopp el is fogyott....kislányom + ovis baratnők + anyukák délutáni traccspartija alatt...:)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kikeverjük a 4 egész tojást a 15 dkg liszttel, 15 dkg porcukorral és fél cs sütőporral.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük a piskótamasszát, és megsütjük.
  3. Amint megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafektetve rá a piskótát papírral együtt feltekerjük, hagyjuk, míg langyosra hűl.
  4. Ezalatt felverjük habnak a hideg tejszínt a habfixálóval és 3 ek porcukorral, a végén kanállal óvatosan beleforgatjuk a felaprított epret.
  5. Ezzel töltjük a piskótát, feltekerjük. Porcukorral megszórhatjuk a tetejét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 743
elküldve: 3
receptkönyvben: 628
elkészítve: 29/34
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny, Somat húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres piskótarolád, eperkrémmel töltött piskótatekercs

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pezsmapocok
pezsmapocok Mon, 2014-09-22 13:15

Egyszerű elkészíteni és finom. Én csokikrémmel , illetve lekvárral töltöttem meg.

szteri
szteri / szteri Tue, 2011-05-10 22:57

Kedves Nasibandita!
Nalunk is hamar elfogyott :))
Mar malnaval is keszitettem, es ugy is isteni finom!!
Üdvözlettel:
szteri

fozocske
fozocske Tue, 2011-05-10 18:51

Szia Szteri!
Jól értem a tojásfehérjét nem kell külön felverni és úgy hozzáadni a tészta többi alkotójához? Előmelegített sütő kell? Különben gratulálok, mert nagyon mutatós

Üdv
főzőcske

szteri
szteri / szteri Tue, 2011-05-10 19:05

Kedves Fözöcske!
Köszönöm a dicseretet!
Igen, jol erted. Nem kell külön felverni a tojasfeherjet, csak mindent együtt kikeverni. Hölegkeveresnel en nem melegitem elö a sütöt, csak akkor kapcsolom be, amikor berakom a tepsit.
Üdvözlettel:
szteri

389
tojás 4 db
finomliszt 15 dkg
porcukor 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 3 ek
eper 25 dkg