Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-rebarbarás pite a konyha világától

Epres-rebarbarás pite a konyha világától
Epres-rebarbarás pite a konyha világától
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finomliszt helyett érdemes néha más liszt-párosításokat is kipróbálni és más cukrokra váltani.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd 1/2 órára hűtőszekrénybe pihentetjük.
  2. Nyújtás előtt 2 részre osztjuk a tésztát, egy kisebbre és egy nagyobbra. A kevesebb lesz majd a dekoráláshoz.
  3. Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk a nagyobb tésztát, és egy 30 cm-es pitesütőbe terítjük.
  4. Ráöntjük a tölteléket, majd a kisebb tésztát kinyújtjuk, és virág kiszúróval mintát készítünk a pite tetejére.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsül.

A töltelékhez:

  1. A töltelékhez 1dl vízben elkeverjük a cukrot, majd megpároljuk benne az apróra vágott epret és rebarbarát.
  2. A maradék vízzel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, az eperre öntjük, besűrítjük.
  3. A tésztára szórjuk a kókuszreszeléket, majd rákerül az öntet is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 787
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperkrémes pite, omlós tészta eperrel és rebarbarával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

561
finomliszt 13 dkg
durumliszt 13 dkg
graham-liszt 13 dkg
vaj 10 dkg
kókuszcukor 10 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 ek
kókuszreszelék 4 ek
eper 50 dkg
rebarbara 50 dkg
kókuszcukor 5 dkg
víz 1.5 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál