Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mogyoróvajas keksz

Almás-mogyoróvajas keksz
Almás-mogyoróvajas keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütés napján puha, omlós, inkább másnapra lesz kicsit keményebb, keksz jellegű. Akkor pedig forró tejbe tunkolva mennyei reggeli. Dupla annyi a rostanyag bevitel, ha nem hámozzuk meg az almát.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálban keverjük habosra a zsírt, mogyoróvajat és a cukrokat. Üssük bele a tojást, öntsük bele a vaníliát, ezekkel is jól keverjük el.
  2. A lisztet keverjük el a szódabikarbónával, sóval, fahéjjal. Öntsük a cukros keverékhez, jól keverjük ki. Reszeljük le az almát héjastól, és forgassuk bele a tésztába.
  3. Formázzunk 4 cm átmérőjű golyókat a masszából, és rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 5 cm távolságra.
  4. Forró sütőbe rakva addig sütjük, amíg aranyszínű lesz. Hagyjuk hűlni 5 percig, majd lapáttal alányúlva rakjuk tortarácsra.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 120
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás keksz, mogyoróvajas keksz, fahéjas almás keksz mogyoróvajjal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mimosa
Mimosa / Mimosa Wed, 2014-04-16 21:04

Szia! Pár napja kipróbáltam a receptet (vajjal) nagyon finom lett, rekord idő alatt elfogyott. Most ismét ez sül a sütőben. :-)

witch
witch / witch Wed, 2014-04-16 21:33

De, jo! Orulok, hogy ennyire izlik. ☺ En sem gondoltam volna, hogy ez az egyszeru kis suti ilyen finom lesz.
udv:witch

witch
witch / witch Mon, 2014-03-17 21:56

Szia! Igazan nincs mit. :o)
Orulok, ha izlik, koszi, hogy megirtad!
udv:witch

Hobbigilda
Hobbigilda Mon, 2014-03-17 12:32

Köszi! Nagyon finom lett egyébként :) Egyet rontottam el, kislyukú reszelőn reszeltem bele az almát ezért nagyon leves lett, a tészta meg ragacsos. Jól utánaliszteztem így lett sok belőle :))

witch
witch / witch Mon, 2014-03-17 13:18

Nagyon szivesen, orulok, hogy Neked is izlett, egeszsegedre!
Nem rontottad el, mert en is finomra reszeltem, csak az enyem nem volt olyan leveses alma. Koszi, hogy megirtad, mert igy ezt is tudjuk, hogy a levet nem art kicsit kinyomkodni.
udv:witch

Hobbigilda
Hobbigilda Fri, 2014-03-14 17:39

Szia, volna néhány kérdésem a recepttel kapcsolatban. Mogyoróvaj alatt ugye a földimogyoró vajat érted? (tehát nem nutella meg ilyesmi). A másik, hogy a zsírt esetleg helyettesíthetem-e valamivel? Mondjuk vaj, esetleg kókuszzsír? Köszi! Orsi

witch
witch / witch Fri, 2014-03-14 20:35

Szia Orsi! Igen, az az peanut butter. A zsir helyett lehet vajat, persze. En meg nem probaltam kokuszzsirral, de szerintem azzal is kene, hogy mukodjon.
udv:witch

273
sertészsír 10 dkg
mogyoróvaj 12 dkg
cukor 10 dkg
barna cukor 10 dkg
tojás 1 db
vanília kivonat 0.5 teáskanál
finomliszt 20 dkg
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
1 csipet
fahéj 0.5 teáskanál
alma 1 közepes db