Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes epertorta Nyanyától

Tejszínes epertorta Nyanyától
Tejszínes epertorta Nyanyától
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen gyümölccsel készíthető. (barack, szilva)

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojás sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával kikeverjük.
  2. A fehérjét a cukor másik felével habbá verjük, a kettőt lazán összekeverjük, és óvatosan hozzáadjuk a lisztet. Kisütjük. Ha kihűlt, három lapba vágjuk.
  3. A tejszínt habbá verjük, az epret megmossuk, feldaraboljuk, egy pár szemet hagyunk a díszítéshez.
  4. A tejszínnel megkenjük a lapokat, rászórjuk az eperdarabokat.
  5. Tejszínnel bevonjuk a tortát, szeletenként habrózsával és zselézett eperrel díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 148
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyanya65

Mióta szakács: 2013.11.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos epertorta, piskóta tejszínes eperrel, tejszínes epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

371
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
habtejszín 7.5 dl
eper 20 dkg
eper 10 dkg
zselatin 20 g