Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres sajttorta Nikóka konyhájából

Epres sajttorta Nikóka konyhájából
Epres sajttorta Nikóka konyhájából
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta még régebben készült a húgom szülinapjára.

hozzávalók / 10 adag

Laphoz

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Laphoz

  1. A zabkekszet beletesszük egy zacskóba, és összetörjük nyújtófával. Ehhez hozzáadjuk a margarint. Nekem nem áll teljesen össze sokszor. Így a tortaformába szépen belenyomkodjuk. De a tortaformát alufóliával tekerjük be.
  2. Süssük 180 fokon előmelegített sütőben 10 percig.

Krémhez

  1. Az összes hozzávalót keverjük össze alaposan. De ha robotgéppel keverjük, akkor csak maximum kettes fokozaton, mert nem szabad kihabosítani.
  2. Ezt öntsük bele a tortakarikába, amiben a kisütött lap van. Nem kell kihűlnie. Mikor kész, akkor önthetjük a meleg lapra.
  3. A tortakarikát így tegyük egy magas falu tepsibe, és öntsünk alá vizet, hogy kb. egy ujjnyi legyen benne.
  4. Így süssük előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 140 fokra, és süssük további 50 percig. Ha kisül, zárjuk le a sütőt, támasszuk ki résnyire, és így hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez

  1. A zselatint gőz fölött a vízzel főzzük fel. A teljesen kihűlt torta tetejére tegyük rá az epret, és öntsük rá a már langyosra hűlt zselatint. Majd tegyük a hűtőbe, amíg megdermed.
  2. Közben a növényi habot verjük fel. A megdermedt tortáról vegyük le a tortakarikát. Díszítsük a habbal és színes cukorral tetszés szerint.
  3. Én általában előző nap elkészítem, és másnap díszítem fel.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 386
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

sajttorta eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

580
zabkeksz 20 dkg
sütőmargarin 10 dkg
mascarpone 50 dkg
tehéntúró 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
eper 30 dkg
víz 2 dl
zselatin 1 dkg
növényi tejszín 2 dl
színes cukorka 2 ek