Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres mille feuille johi konyhájából

Epres mille feuille johi konyhájából
Epres mille feuille johi konyhájából
95 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A franciák krémese. Elegáns, különleges, zseniálisan finom! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 220 °C-ra előmelegítjük a sütőt.
  2. A karamellás tésztalapokhoz: a leveles tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, nagyméretű kiszúróval kiszaggatjuk, majd porcukorral meghintjük.
  3. Tetejükre sütőpapírt helyezünk, és úgy tesszük sütőbe, hogy valamilyen nehezéket helyezünk rá (a hólyagosodás elkerülése végett fontos!).
  4. A sütőt levesszük 180 °C-ra, és 15 percig sütjük a lapokat. Kivesszük, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is meghintjük porcukorral.
  5. Visszatesszük a sütőbe 220 °C-ra néhány percre karamellizálódni.
  6. Krém: a tojássárgáját a cukor felével habosra verjük.
  7. A pudingport vagy keményítőt egy kis tejjel elkeverjük. A tejet a többi cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. A tejet a pudingos keverékbe öntjük, majd 5-6 percig intenzíven keverjük tűz fölött.
  8. A tojássárgájás keveréket is hozzáadjuk, tovább keverjük. Levesszük a tűzről, és a közepesen kihűlt keverékhez adjuk a vajat. Teljesen lehűtjük.
  9. A hideg tejszínt felverjük a habfixáló hozzáadásával, majd a kihűlt pudingos keverékhez adjuk, óvatosan keverve.
  10. Az eperből lekvárt főzünk, de ha van otthon házi, még jobb (4-5 szem epret mindenképp félrerakunk).
  11. Összeállítás: A tésztalapra sárga krémet nyomunk habzsák segítségével, erre néhány vékony eperszelet, rá pedig eperlekvárt teszünk. Ezt megismételjük. A felső lapra egy szelet epret helyezünk, porcukorral hintjük a desszertet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 911
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

johi

Mióta szakács: 2011.01.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres leveles krémes, pudingos-krémes leveles tésztából, epres krémes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

702
leveles tészta 1 csomag
porcukor 5 ek
kukoricakeményítő 1 dkg
tej 1.5 dl
tojássárgája 1 db
cukor 3 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1.25 dkg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
eper 25 dkg
cukor 8 dkg
eperlekvár 4 ek