Epres joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g víz0 kcal
A krémhez
-
33g eper10 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
2g porcukor7 kcal
A dekoráláshoz
-
1g tortazselé3 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
A tortaforma előkészítéséhez
-
1g finomliszt5 kcal
-
1g vaj8 kcal
Összesen
230
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
16g víz0 kcal
A krémhez
-
400g eper120 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
600g joghurt366 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
21g porcukor81 kcal
A dekoráláshoz
-
12g tortazselé41 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A tortaforma előkészítéséhez
-
15g finomliszt55 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2759
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
9.1g tojás11 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.9g víz0 kcal
A krémhez
-
22.1g eper7 kcal
-
1.1g zselatin4 kcal
-
33.1g joghurt20 kcal
-
11g habtejszín32 kcal
-
1.2g porcukor4 kcal
A dekoráláshoz
-
0.7g tortazselé2 kcal
-
11g habtejszín32 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
A tortaforma előkészítéséhez
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
Összesen
152
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 105.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
230
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.8 g
Zsír
-
Összesen 170.4 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1092 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3384.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1162 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 1298 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.7 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1263.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1610 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 223 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 619 mg
-
Retinol - A vitamin: 1584 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 845 micro
Összesen
2759
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
6 dkg cukor
-
8 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
-
2 ek víz
A krémhez
-
20 g zselatin
-
2 dl habtejszín
-
3 ek porcukor
A dekoráláshoz
-
1 csomag tortazselé
-
1 csomag habfixáló
A tortaforma előkészítéséhez
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek vaj
Elkészítés
A piskótához
- A tésztához keményre verjük a fehérjéket. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, és a fehérjét. Kikent tortaformába tesszük, és megsütjük.
- Az epreből félreteszünk annyit, amivel a tetejét kirakjuk, ezeket csak ketté szeljük, a többit feldaraboljuk. A joghurtot egy tálba tesszük.
- A zselatint elkeverjük 3 kanál vízzel és egy kis joghurttal. A zselatin olvadásáig melegítjük, forralni nem szabad! Félretesszük hűlni, addig felverjük habbá a tejszínt. A langyos zselatint először egy kis joghurttal elkeverjük,majd a többi joghurthoz keverjük,és beleforgatjuk a habot,és az epret.
- A kapcsos tortaforma oldalát kikenjük margarinnal azért, hogy a végén könnyebben szelhessük. A krémet ráöntjük a piskótára. Hűtőbe tesszük, míg megdermed.
- A formát késsel körbevágjuk (én hajszárítóval melengettem,így az olvadt margarin miatt le tudtam szedni a peremet), és leszedjük. Felverjük a tejszínt a habfixel (vagy a Hulalát, de akkor nem kell habfix), és a torta szélét kidíszítjük, majd a közepét kirakjuk eperrel. A tortazselét a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük, és az eperre öntjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 46817
- Feltöltés dátuma: 2012. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyu szülinapjára készültem vele. Mivel januári, én fagyasztott eperrel csináltam, amit szűrőben hagytam felolvadni, hogy a leve lecsöpögjön. Ezt a zselénél használtam fel.