Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos-tejszínes joghurttorta

Őszibarackos-tejszínes joghurttorta
Őszibarackos-tejszínes joghurttorta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves barátnőmnél ettem, azonnal a rabjává váltam, különösen, hogy nincs tésztája. Lehet bármilyen gyümölccsel készíteni, de a fagyasztott gyömülccsel vigyázni kell, mert a zselatin azonnal megdermed, amint az a joghurthoz ér.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Bármikor, bármilyen alkalomra kiváló. Érdemes este elkészíteni, akkor biztos a siker. De kerüljétek a fémformákat, mert a joghurt át fogja venni az ízét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 2 literes lábasba beleteszünk egy joghurtot , hozzátesszük a kristálycukrot, felmelegítjük, miközben beletesszük a zselatinlapokat is. Addig keverjük, míg homogén állagú nem lesz, langyosra hűtjük.
  2. A konzerv barackot kibontjuk, lecsöpögtetjük, és apró darabokra vágjuk.
  3. A tejszínt a porcukorral egy kb 4-5 literes edényben keményre verjük.
  4. A lehűlt  zselatinos joghurtba beleöntjük a maradék két doboz joghurtot, alaposan összekeverjük, majd az egészet a felvert tejszínbe öntjük, és laza mozdulatokkal összeforgatjuk.
  5. Szilikonformába öntjük, beledobáljuk a felvágott öszibarack darabokat, és 12 órára hűtőbe tesszük.
  • tepsi mérete: 33x23x6 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 445
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szakacsszilvi

Mióta szakács: 2011.03.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joghurttorta, barackos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

263
joghurt 1350 g
cukor 12 ek
habtejszín 500 ml
porcukor 1 ek
lapzselatin 2 csomag
őszibarack konzerv 420 g