r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos jégdesszert mandulás-kekszes morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Epres-joghurtos jégdesszert mandulás-kekszes morzsával
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagyihoz

A tálaláshoz

Összesen 245 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagyihoz

A tálaláshoz

Összesen 1953 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagyihoz

A tálaláshoz

Összesen 172 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 245 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1972.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1953 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

A fagyihoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A fagyihoz

  1. Először egy serpenyőben pirítsuk meg a mandulapelyhet, törjük hozzá a kekszet, azt is pirítsuk kicsit, majd tegyük félre, hogy teljesen kihűljön.
  2. Habosítsuk ki a tejszínt.
  3. A fagyasztott epret botmixerrel turmixoljuk össze a joghurttal, adjuk hozzzá a sűrített tejet, ezzel is forgassuk át, majd végül sparulával óvatosan keverjük bele a tejszínből felvert kemény habot.
  4. Öntsük egy nagy, nem túl mély tálba a krém felét, szórjuk meg a pirított és már kihűlt kekszdarabkákkal és mandulapehellyel, öntsük rá a krém mási felét. Erre kanalazzunk hat-nyolc teáskanálnyi lekvárt egymástól egyforma távolságokra. Egy evőpálcával először hosszanti oda-vissza csíkokat húzzunk a fagyi tetejére (nem túl mélyen), majd ismételjük meg ezt keresztben is, ettől szép márványos minta alakul ki rajta. 3-4 sávban szórjuk meg keksszel és mandulával a fagyi tetejét, és tegyük a mélyhűtőbe kifagyni (ez min. 4 óra).

A tálaláshoz

  1. Tálalás előtt legalább 15 perccel vegyük ki a hűtőből. Kanállal v. fagyis kanállal porciózzuk (tehetünk rá még több tejszínhabot!), szórjunk rá frissen vágott epret és csorgassuk le mézzel, ha gondoljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2451
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 04.

Ajánló

Ez a desszert nagyszerű lehet Valentin-napra, könnyű ebédek és vacsorák után, és nem csak nyáron!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy angol recept alapján fejlesztettem ki ezt a házi jégdesszertet, a lényege, hogy nincs benne hozzáadott cukor, az édességéről a sűrített tej gondoskodik. A krémes állagát a tejszín, a savanyúságát, frissességét a joghurt és a gyümölcsök biztosítják. Fagyigép nélkül, pillanatok alatt kész. Egy kicsit várni kell ugyan arra, hogy kihűljön, de megéri.

Hozzávalók

A fagyihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek