Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi készítésű csokoládéfagylalt

Házi készítésű csokoládéfagylalt
Házi készítésű csokoládéfagylalt
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a házi készítésű csokoládéfagylaltot  egy nagyon kedves barátaimnak készítettem vacsorára desszertnek. A legjobb benne, hogy fagylaltgép nélkül is el lehet készíteni, és variálható fűszerekkel, gazdagítható puffasztott rizsszemekkel vagy akár grillázs darabkákkal. A recept a Csokoládés édességek kiskönyvtára Jeges csokoládék kötetében jelent meg, én annyit módosítottam rajta, hogy a masszához feldarabolt étcsokoládét is kevertem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
  2. A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
  3. Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt étcsokoládét.
  4. Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 147 934
elküldve: 45
receptkönyvben: 1 222
elkészítve: 34/63
Facebookon megjelent: 1

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: karamellfagyi, gyümölcsfagyi, fagyitorta, vaníliafagyi, fagyikehely, parfé, sorbet

egyéb elnevezések

csoki fagyi, étcsokoládés fagylalt, fagylalt étcsoki darabokkal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gerevera
gerevera Sat, 2017-07-08 16:12

Tejszín helyett kókusztejszínt használtam és picit több cukrot tettem bele. Isteni "bounty" fagy lett belőle!
Tanács: érdemes kis poharakban vagy jégkrémformákban, pálcikával fagyasztani, mert (ahogy előttem is írták) nagyon keményre fagy. Így viszont nem kell várni, hogy kanalazható legyen, hanem lehet egyből nyalogatni, vagy a merészebbeknek harapni is a fagyóból kivéve :-D

Szné
Szné Fri, 2013-08-02 10:21

Nagyon finom ez a fagyi és egyszerű elkészíteni!Köszi a receptet,igaz már több mint 1 éves de én csak most találtam rá!

l.katica
l.katica Fri, 2013-07-05 16:06

Szia,Wannabe Chef.Az lenne a kérdésem,hogy úgy is jól sikerülne a fagyi,ha csak tojássárgát teszek bele?

Suszter Évi
Suszter Évi Thu, 2013-06-06 09:34

Azt szeretném kérdezni,hogy tojás nélkül el lehet készíteni?
Köszönöm!

fonicia
fonicia Fri, 2013-05-17 09:57

Kedves Wannabe chef!

Megcsináltam a fagyit,kicsit módosítottam rajta, mégpedig 3 tojásból és 4dl tejszínből készítettem.
ISTENI lett!!!!Biztosan ízleni fog a családomnak is. (én már készítéskor nyalakodtam)Köszi a receptet,mentettem!!
Üdvözlettel:Fonicia

Hasmalac
Hasmalac Mon, 2012-11-19 17:26

Kedves Wannabe Chef!
Megcsináltam ma, és egyszerűen fantasztikus. Olyan finom lett..!
Köszönöm :)

cranberry
Sóskaramell / cranberry Tue, 2012-06-19 06:02

lehet hogy nagyon hűt az én fagyasztóm, de kőkemény lett, alig bírtuk késsel lefaragni belőle kisebb darabokat. Igazándiból a tojássárgája+ kakaópor (Holland) is nagyon kemény volt, s miután beletettem 6dkg étcsokit, csak 70%-os van nekem itthon, hűléskor már kavarni sem lehetett.. hozzá öntöttem egy kis forró tejet, mint ahogy a főzött fagyiknál is szokták, így csurgatható lett legalább, és hozzákevertem a tejszínhabhoz, majd a felvert fehérjét. Az igaz, hogy az összes cukrot a sárgájához raktam, lehet hogy ott van a hiba, vagy ott hogy extra minőségű kakaóporból és csokiból készült (az ízével nincs is gond, nagyon csokis nagyon finom, nem olyan világos, mint a képen látható), csak hát nehezen ehető :-) ami azért elég nagy stressz :-)

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Wed, 2012-06-20 09:02

Szia Cranberry! Az egyik ok az lehet, hogy ha fagyigéppel készítik, az levegőt is kever bele, ezért a fagyigéppel készült házi fagyik habosabbak, könnyebbek lesznek. Ha megnézed a képen, a miénk is tömörebb. Ha picit vársz vele, és korábban kiveszed, akkor valamennyire "kienged", de nem olvad szét, mint a bolti (viszont nincs benne semmiféle adalékanyag!). Sajnáljuk, hogy nem sikerült tökéletesre a csokifagyid, de ez mégiscsak egy házi fagyi, kicsit másképpen működik mint a bolti... Ha a krémesebb fagyikat szereted, próbáld ki a málnás-vaniliás jégkrémünket, amire receptet itt találsz: http://wannabechef.eu/desszert/malnas-vanilias-hazi-jegkrem/

456
tojás 2 db
porcukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 2.5 dl