r
Nosalty Logó

Házi készítésű csokoládéfagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi készítésű csokoládéfagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 461 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1841 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 330 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 461 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1814.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 1841 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 330 Kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
  2. A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
  3. Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradékfeldarabolt étcsokoládét.
  4. Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 212300
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a házi készítésű csokoládéfagylaltot  egy nagyon kedves barátaimnak készítettem vacsorára desszertnek. A legjobb benne, hogy fagylaltgép nélkül is el lehet készíteni, és variálható fűszerekkel, gazdagítható puffasztott rizsszemekkel vagy akár grillázs darabkákkal. A recept a Csokoládés édességek kiskönyvtára Jeges csokoládék kötetében jelent meg, én annyit módosítottam rajta, hogy a masszához feldarabolt étcsokoládét is kevertem.

Hozzászólások

Sóskaramell

lehet hogy nagyon h?t az én fagyasztóm, de k?kemény lett, alig bírtuk késsel lefaragni bel?le kisebb darabokat. Igazándiból a tojássárgája+ kakaópor (Holland) is nagyon kemény volt, s miután beletettem 6dkg étcsokit, csak 70%-os van nekem itthon, h?léskor már kavarni sem lehetett.. hozzá öntöttem egy kis forró tejet, mint ahogy a f?zött fagyiknál is szokták, így csurgatható lett legalább, és hozzákevertem a tejszínhabhoz, majd a felvert fehérjét. Az igaz, hogy az összes cukrot a sárgájához raktam, lehet hogy ott van a hiba, vagy ott hogy extra min?ség? kakaóporból és csokiból készült (az ízével nincs is gond, nagyon csokis nagyon finom, nem olyan világos, mint a képen látható), csak hát nehezen ehet? :-) ami azért elég nagy stressz :-)

Törölt felhasználó

Szia Cranberry! Az egyik ok az lehet, hogy ha fagyigéppel készítik, az leveg?t is kever bele, ezért a fagyigéppel készült házi fagyik habosabbak, könnyebbek lesznek. Ha megnézed a képen, a miénk is tömörebb. Ha picit vársz vele, és korábban kiveszed, akkor valamennyire "kienged", de nem olvad szét, mint a bolti (viszont nincs benne semmiféle adalékanyag!). Sajnáljuk, hogy nem sikerült tökéletesre a csokifagyid, de ez mégiscsak egy házi fagyi, kicsit másképpen m?ködik mint a bolti... Ha a krémesebb fagyikat szereted, próbáld ki a málnás-vaniliás jégkrémünket, amire receptet itt találsz: http://wannabechef.eu/desszert/malnas-vanilias-hazi-jegkrem/

Törölt felhasználó

Kedves Wannabe Chef! Megcsináltam ma, és egyszer?en fantasztikus. Olyan finom lett..! Köszönöm :)

Törölt felhasználó

Kedves Hasmalac! Nagyon örülünk, hogy jól sikerült a fagyid! :) Ha édesszájú vagy, nézz körül a blogunkon (www.wannabechef.eu) ha pedig szereted a fagyikat, kattints ide: http://wannabechef.eu/tag/fagyi/ Jó sütést-f?zést! wannabe chef

fonicia

Kedves Wannabe chef! Megcsináltam a fagyit,kicsit módosítottam rajta, mégpedig 3 tojásból és 4dl tejszínb?l készítettem. ISTENI lett!!!!Biztosan ízleni fog a családomnak is. (én már készítéskor nyalakodtam)Köszi a receptet,mentettem!! Üdvözlettel:Fonicia

Törölt felhasználó

Kedves Fonicia, örülünk, hogy jól sikerült a fagyi :) Ha szereted a jeges édességeket, itt találsz még házi készítés? jégkrém és fagyi recepteket t?lünk: http://wannabechef.eu/tag/fagyi/ Látogass el facebook oldalunkra is, ahol még több érdekességet olvashatsz: http://www.facebook.com/wannabechef.eu

Törölt felhasználó

Azt szeretném kérdezni,hogy tojás nélkül el lehet készíteni? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Évi, ezt a fagyit mi még nem készítettük tojás nélkül, de akár még úgy is el lehet! NÉzd meg ezen a linken a többi jégkrém receptünket is, ahol tojás nélkül készíthet? krémes, csokis, és gyümölcsös jégkrémeket találsz: http://wannabechef.eu/tag/fagyi/

Törölt felhasználó

Szia,Wannabe Chef.Az lenne a kérdésem,hogy úgy is jól sikerülne a fagyi,ha csak tojássárgát teszek bele?

Törölt felhasználó

Nagyon finom ez a fagyi és egyszer? elkészíteni!Köszi a receptet,igaz már több mint 1 éves de én csak most találtam rá!

Törölt felhasználó

Tejszín helyett kókusztejszínt használtam és picit több cukrot tettem bele. Isteni "bounty" fagy lett bel?le! Tanács: érdemes kis poharakban vagy jégkrémformákban, pálcikával fagyasztani, mert (ahogy el?ttem is írták) nagyon keményre fagy. Így viszont nem kell várni, hogy kanalazható legyen, hanem lehet egyb?l nyalogatni, vagy a merészebbeknek harapni is a fagyóból kivéve :-D

Címlapról ajánljuk

További cikkek