r
Nosalty Logó

Málnás-vaníliás házi jégkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-vaníliás házi jégkrém
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rózsaszín málnás részhez

A málnás-vaníliás parfé részhez

Összesen 256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rózsaszín málnás részhez

A málnás-vaníliás parfé részhez

Összesen 1281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rózsaszín málnás részhez

A málnás-vaníliás parfé részhez

Összesen 219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 1281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A rózsaszín málnás részhez

  • 50 g málna (villával összetörve)
  • 100 g krémsajt (natúr vagy 80 g natúr joghurt és 20 g habtejszín)
  • 1 csapott ek porcukor
  • 0.5 teáskanál méz (vagy juharszirup, elhagyható)

A málnás-vaníliás parfé részhez

Elkészítés

A rózsaszín málnás részhez

  1. A rózsaszín málnás részhozzávalóit összekeverjük, és a jégkrém formákba (vagy kicsi joghurtos pohárkákba) teszünk 1-1 evőkanállal. Betesszük a fagyasztóba.
  2. A vaníliás-málnás parfé részhez előszörcukorból és a vízből szirupot főzünk, és amíg kissé hűl, addig:
  3. Mixerrel jól elkeverjük a vanília kikapart magját a 3 tojássárgájával (kb. 3 perc), ezután a langyosra hűlt sziruppal, gőzfürdő felett fehéredésig keverjük a sárgákat. (Én lábasban vizet forraltam, amikor a víz felforrt, lezártam alatta a gázt, és erre a forró vizes lábasra állítottam a keverőtálat.)
  4. A tejszínből tejszínhabot készítünk, majd 2 részletben, laza mozdulatokkal a tojássárgás masszába forgatjuk.
  5. Az így kapott masszába keverjük a kissé összetört fagyasztott málnát, és a masszát a jégkrémformába kanalazzuk. Beleszúrjuk a pálcikát (spatulát, 3-4 összefogott bambusznyársat v. hurkapálcikát), és lefagyasztjuk.
  6. Fogyasztás előtt pár perccel célszerű kivenni a fagyasztóból, mert akkor könnyedén ki tudjuk venni a formából a jégkrémeket. Ugye milyen egyszerű? És még fagyigép sem kell hozzá!
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 67274
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok bolti fagyi ellenes, sőt, vannak olyan fagyik, amiket kifejezetten szeretek. Annyira, hogy fél dobozig meg sem állok! Ennek a házi jégkrémnek óriási előnye, hogy viszonylag hamar elkészül, és egy-egy jégkrém nem túl nagy, ezért könnyebb kontrolálni, hogy mennyit ettünk belőle! Valójában egy igazi klasszikus, amit igazi málnapüré és málnadarabkák tesznek kissé savanykássá és az igazi vanília illatossá.

Hozzávalók

A rózsaszín málnás részhez

A málnás-vaníliás parfé részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!