r
Nosalty Logó

Epres-habcsókos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-habcsókos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 825 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 3303 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 279 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 825 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3303 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. A vajat felkockázzuk, és hozzákeverjük a porcukrot illetve a tojássárgákat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól elkeverjük a kézi mixerrel. Ezáltal egy morzsás állagú keveréket kapunk, amit kézzel összegyúrunk (nem szabad túl sokáig, mert a tészta túlmelegedhet).
  2. Az elkészült tésztát két órára a hűtőbe tesszük, majd a tésztát kinyújtjuk, és piteformába helyezzük. Újabb 30 percre betesszük a hűtőbe.
  3. Felszeleteljük az epret, és ráhalmozzuk a pitére.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 15 percre.
  5. A tojásfehérjéket kissé felverjük (de ne teljesen keményre), majd adagonként keverjük hozzá a porcukrot, hogy egy szép, fényes állagú masszát kapjuk.
  6. A pitét kivesszük a sütőből, habzsák segítségével rányomjuk a tojásfehérjés masszát, és újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a hab kissé megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 886
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a Meglepetés - konyha & rejtvény magazin egyik kiadványában láttam meg és úgy gondoltam, finom lehet, ezért el is készítettem.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek