Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres cobbler gyorsan

Epres cobbler gyorsan
Epres cobbler gyorsan
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben kóstoltam először, mindenkinek ízlett, aki ott volt, egy perc alatt elkapkodtuk. Utána 2 héten át majdnem minden nap sütöttem, nem lehet abbahagyni! :)

hozzávalók / 4 adag

Az epres alaphoz

Tésztához

ajánlat

Ha szereted az epret, mindenképpen próbáld ki! Ennél epresebb sütit nem találsz :) Csak friss, egészséges gyümölccsel dolgozz, megérződik az ízén, ha már nagyon régi. Bármilyen más gyümölccsel is ki lehet próbálni (pl. szilva, meggy, cseresznye). Jó kísérletezést! 

Szólj hozzá!

elkészítés

Az epres alaphoz

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, beleöntjük egy tálba. Rászórjuk a barna cukrot, az étkezési keményítőt és kevés citromlevet facsarunk rá, majd összekeverjük hogy a keményítő ne csak 1 csomóban legyen. Nem baj, ha az eper picit törik, nem számít. Kivajazott jénaiba beleöntjük.

Tésztához

  1. Közben a tészta hozzávalóit összekeverjük. Először a száraz anyagokat a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd egy pohárban a tojást felverjük, a tejszínt hozzáöntjük, és néhány gyors mozdulattal a vajas tésztához keverjük.
  2. Fogunk egy evőkanalat, és "rádobáljuk" az eperre a tésztát. Nem kell elsimítani, pont az a lényeg, hogy kis kupacokban rakjuk rá a tetejére.
  3. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 222
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tris

Mióta szakács: 2012.05.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperpite, cobbler eperrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

665
eper 1 kg
barna cukor 3 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
citromlé 3 teáskanál
finomliszt 25 dkg
barna cukor 6 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
vaj 10 dkg
főzőtejszín 1.5 dl