r
Nosalty Logó

Citromos joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A citrussziruphoz

Összesen 571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A citrussziruphoz

Összesen 2283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A citrussziruphoz

Összesen 142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 571 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3736.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    965 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1596 micro
Összesen 2283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citrussziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Előkészítünk egy kör alakú tortaformát. Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a citrom héjával addig verjük, amíg ki nem fehéredik, és krémes lesz. Hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet és a sütőport, és végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot is.
  3. A formába öntjük, és sütjük. Tűpróbával teszteljük, hogy átsült-e. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni. (Ne ijedjünk meg, hogy össze fog esni kicsit.)
  4. Elkészítjük a szirupot: Az összes hozzávalót lábasba tesszük, és felforraljuk, majd közepes lángon főzzük. Az a jó, ha kicsit sűrűsödik, szirupossá válik. Hagyjuk kicsit hűlni.
  5. A tortára locsoljuk a szirupot, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13039
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Ajánló

Figyeljünk rá sütés közben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Gordon Ramsay Világkonyha című könyvéből származik.

Hozzávalók

A tésztához

A citrussziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyárias főzelékek + izgalmas fasírtok és feltétek...

Az uncsi főtt tojás, a retró bélszínroló és a sima fasírtgolyó ezen a héten feledésbe merül: minden nyárias főzelékünk tetejére valamiféle ropogós, rántott, bundázott extra feltét kerül, és nem feltétlen húsból. No de persze a sütik sem maradnak le, vasárnapra pedig oldalas dukál a főételünk mellé!