r
Nosalty Logó

Epres-balzsamecetes sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres-balzsamecetes sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.7 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet egy zárható zacskóban törd össze egy lábos aljával, nyújtófával, kalapáccsal, vagy tedd aprítóba. Ízesítsd a reszelt citromhéjjal, egy csipet sóval és borssal, majd tedd félre.
  2. A zselatinlapokat áztasd be hideg vízbe, és felhasználásig tedd félre.
  3. A balzsamecetet közepesen magas lángon addig forrald, míg kb. a harmadára besűrűsödik, és fényes, szirupos nem lesz. Ez legalább 12-15 perc közepesen magas lángon, adj neki időt. Ezalatt a krémet is el tudod készíteni.
  4. Melegítsd a tejszínt gyöngyözésig, majd vedd le a tűzről, és add hozzá a beáztatott és jól kicsavart zselatinlapokat, és habverővel addig keverd, míg teljesen el nem olvad. Tedd félre hűlni.
  5. A krémsajtot a cukorral robotgéppel keverd krémesre, majd add hozzá a kihűlt tejszínt és a vaníliakivonatot, és folytasd a keverést addig, míg szinte habos nem lesz. Kanalazd szilikon muffinformába, ha nincs ilyened, akkor kiolajozott muffinformába. Mehet a hűtőbe, legalább 4 óra kell neki, Drágáim.
  6. És most jön az eper. Ha elkészült a balzsamecet, akkor a megtisztított eperrel tedd turmixba, és pürésítsd simára. Én nem szoktam édesíteni, jól megy az édes krémhez ez a pikáns szósz, de te megteheted, ha akarod.
  7. Tálaláskor borítsd ki a tortácskákat. Ágyazz meg a morzsával, óvatosan helyezd rá a tortát, majd csurgass rá a szószból. Díszítsd nyers eperszeletekkel.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1187
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 09.

Ajánló

Előételt emlegettem, most elmondom, miért: Mert ha a krémet ugyanígy tejszínnel, de fele krémsajt, fele kecskesajttal készíted, természetesen cukor és vanília nélkül, akkor máris kész az előételed, főleg, ha egy levélke bazsalikommal díszíted. Mit szólsz?

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme egy igazán könnyű kis desszert, csak hagyjatok időt a hűtésre. Egyszemélyes sajttortácskákat készítettem, ráadásul sütés nélkül, az egyik kedvenc gyümölcsömből, amit alig bírok kivárni minden tavasszal. Igen, eltaláltátok, ez az eper!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...