Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta Helga konyhájából

Epertorta Helga konyhájából
Epertorta Helga konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eperlekvárt készítettem, és mikor megláttam a szép egyforma szemeket, gondoltam, kár befőzni, milyen szépen mutatna egy torta tetején.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olajat. Jól kikeverjük.
  3. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, és megsütjük.
  4. Az alapot tortatálra helyezzük, és magas tortagyűrűvel körbevesszük.

Krém

  1. A tésztát megkenjük eperlekvárral.
  2. A rizst a tejben csipet só hozzáadásával puhára pároljuk.
  3. Még melegen hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  4. A citrom levét felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint, tovább melegítjük (nem forraljuk), majd hozzákeverjük a rizshez.
  5. Hozzáadjuk a mascarponét, és jól elkeverjük.
  6. A hulalát kemény habbá verjük (keveset félretehetünk díszítéshez), és beleforgatjuk a langyos masszába. Ráöntjük a tésztánkra. Két órára hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. A megtisztított eperrel megrakjuk a tetejét.
  2. A tortazselét előírás szerint elkészítjük, és lassan csurgatva ráöntjük az eperre.
  3. Még legalább öt órára visszahelyezzük a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 194
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizses epertorta, rizskrémes epertorta, mascarponés-rizses epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

407
tojás 2 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 4 púpozott ek
sütőpor 1 tk
napraforgó olaj 4 ek
eperlekvár 20 ek
rizs 10 dkg
tej 5 dl
1 csipet
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
zselatin 7 g
mascarpone 25 dkg
növényi habtejszín 2.5 dl
eper 30 dkg
tortazselé 1 csomag