r
Nosalty Logó

Epertorta Helga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Epertorta Helga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 407 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 4885 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 218 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 407 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2672.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.3 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 4885 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az olajat. Jól kikeverjük.
  3. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát, és megsütjük.
  4. Az alapot tortatálra helyezzük, és magas tortagyűrűvel körbevesszük.

Krém

  1. A tésztát megkenjük eperlekvárral.
  2. A rizst a tejben csipet só hozzáadásával puhára pároljuk.
  3. Még melegen hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  4. A citrom levét felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint, tovább melegítjük (nem forraljuk), majd hozzákeverjük a rizshez.
  5. Hozzáadjuk a mascarponét, és jól elkeverjük.
  6. A hulalát kemény habbá verjük (keveset félretehetünk díszítéshez), és beleforgatjuk a langyos masszába. Ráöntjük a tésztánkra. Két órára hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. A megtisztított eperrel megrakjuk a tetejét.
  2. A tortazselét előírás szerint elkészítjük, és lassan csurgatva ráöntjük az eperre.
  3. Még legalább öt órára visszahelyezzük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4239
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eperlekvárt készítettem, és mikor megláttam a szép egyforma szemeket, gondoltam, kár befőzni, milyen szépen mutatna egy torta tetején.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!