r
Nosalty Logó

Eperpudingos-túrós süti

Boszi
Eperpudingos-túrós süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

409
Kalória
6.1g
Fehérje
51.9g
Szénhidrát
19g
Zsír
87.9g
Víz
90g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
29.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 409 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3191.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    311.5 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    527.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1077 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 2442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük.
  2. Egy tálba öntjük a pudingporokat, a sót, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A tojásokat kissé felverjük és a túróhoz adjuk. Beletesszük a puha margarint és a tejet. Jól összekeverjük, majd a túrós és pudingos keveréket összeöntjük. Jól elkeverjük és a kikent tepsibe öntjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  5. A gyümölcsöket megpucoljuk, és kisebb formás darabokra vágjuk, majd a massza tetején szépen elrendezzük.
  6. A sütőben megsütjük kb. fél óra alatt.
  7. Kivétel után hagyni kell kihűlni, majd a hűtőbe tesszük.
  8. Szeletelni csak teljesen hidegen lehet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x17

Itt láttam meg ennek a receptnek az eredetijét. Éva-Anyóca Vaníliás-túrós sütije. Köszönet érte. A módosításokat a kényszer szülte. Nem volt olyan pudingom, mazsolám, amit az Ő receptje írt. Ellenben volt sok szilvám és nyári almám, amit fel akartam használni. Kicsit fura állagú sütit kaptam, de a családnak ízlett. Legközelebb megpróbálom az eredetit. Valóban nem lehet szeletelni, csak ha már a hűtőben csücsült.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...