Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperpudingos piskóta

Eperpudingos piskóta
Eperpudingos piskóta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piskóta készítése közben jött az "ihlet", hogy milyen is legyen. Ezek voltak itthon, és szerencsére finomra sikeredett!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémekhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg. Ha kész, akkor megsütjük. (tűpróba)
  3. Elkészítjük a pudingokat.
  4. A kész piskótát ketté vágjuk, majd a belsejét megkenjük a csokipudinggal.
  5. Rátesszük a tetejét, és azt meg az epres pudinggal, kicsit hagyjuk megdermedni.
  6. Majd ráhelyezzük az eper szemeket, és a zselatint kikeverjük, majd szépen eloszlatjuk a tetején.
  7. Hűtőbe tesszük, és megvárjuk amíg a zselatin megköt, majd lehet fogyasztani! Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 924
elküldve: 2
receptkönyvben: 163
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eper bomba, krémes piskóta, pudingos piskóta, epres piskóta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kinga76
Kinga76 Sun, 2012-04-08 20:16

Szia! Mekkora tepsiben sütöd a piskótát? Olyan szép magas a képen a süti :)

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2012-04-08 20:34

Szia!
32,5x32,5-os es kocka alaku a sutoforma.
Tenyleg magas lett a piskota, de azt se felejtsd, hogy ket krem illetve a teteje is nyom a magassagaba!
En kockakra vagva talaltam, es nagyon kiados volt!
Jo etvagyat hozza, ha esetleg elkeszited!
Tovabbi kellemes estet:Moni

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2012-04-08 06:56

Kedves Éva-Anyóca!
nagyon szepen koszonom, es neked illetve a csaladodnak is kellemes husvetot kivanok!
Moni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-07 22:38

Móni!

Ez csodás.:-))
Most , de jó lenne egy szeletet enni belőle. :-)))

Várom a saját epret, és megcsinálom, nagyon ügyes vagy, köszönöm a receptet.

Nagyon kellemes húsvétolást kívánok!
Éva-Anyóca

483
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
epres pudingpor 1 tasak
csokoládés pudingpor 1 tasak
eperkonzerv 410 g
tortazselé 1 csomag
tortazselé 1 csomag