Eperkonzerv

Eperkonzerv

Leírás

A földieper a rózsafélék családjába tartozó kúszónövény, termése az eper. Az eper lehet gömbölyded szív alakú, vagy hosszúkásabb, esetleg egészen kerek, fajtától függően. Színe az élénkpirostól a mélybordóig változhat. Íze jellegzetes, édeskés. Magas a C-vitamintartalma, sok benne a rost, de kevés a kalória. A konzervált eperből készíthetünk tortát, süthetünk vele süteményeket.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Eperkonzerv

fehérjetartalom

0.56 g

zsírtartalom

0.179 g

szénhidráttartalom

23.53 g

víztartalom

75.35 g

Hány kalória

gramm

eperkonzerv?

Top ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Foszfor

12 mg

Magnézium

8 mg

Nátrium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.049 g

C vitamin

31.7 mg

Kolin

3.8 mg

E vitamin

0.19 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.56 g

Zsír

telített zsírsav

0.014 g

egyszeresen telített zsírsav

0.036 g

többszörösen telített zsírsav

0.129 g

ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Vas

0.49 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

12 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.09 mg

Réz

0.063 mg

Mangán

0.2 mg

Szelén

0.3 µg

szénhidrát

rost

1.7 g

cukor

21.83 g

víz

75.35 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.021 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.034 mg

Niacin - B3 vitamin

0.057 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.179 mg

Folát

28 µg

Kolin

3.8 mg

Béta-karotin

16 µg

Lutein+zeaxantin

18 µg

E vitamin

0.19 mg

K vitamin

1.5 µg

A vitamin

1 µg

C vitamin

31.7 mg

B6 vitamin

0.049 g

16 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Tele van a szervezetünk is műanyaggal, ezeket a bajokat hozhatja...

Ma már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.