r
Nosalty Logó

Karamell parfé eperrel és sós karamellel

NS
Karamell parfé eperrel és sós karamellel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

206
Kalória
1.9g
Fehérje
16g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
52.2g
Víz
70.6g
Koleszterin
587.5mg
Élelmi rost
15.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1648 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 206 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    417.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1648 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

  1. A cukrot tűz fölött addig keverjük, míg szép aranybarna színe lesz.
  2. Hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd összeolvasztjuk, és néha megkeverve hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  4. Hozzákeverjük a tojássárgáját és a kihűlt karamellből annyit, hogy 2-3 evőkanálnyi a lábasban maradjon (a díszítéshez).
  5. A jól lehűtött habtejszínt egy másik tálban felverjük.
  6. A felvert habtejszínhez apránként hozzákeverjük a karamellel elkevert tojást.
  7. A masszát műanyag dobozba öntjük, és azonnal fagyasztóba tesszük.
  8. Tálalás előtt a félretett karamellt újra olvasztjuk 2 csipet sót hozzáadva. Pici tejet még adhatunk hozzá, ha nagyon sűrű.
  9. Megmossuk az epret, és tányérokra aprítjuk.
  10. A fagyasztóból kivett parfét vizes késsel szeletelve vagy fagylalt kanál segítségével a tányérokra helyezzük. (Tipp: A masszát tepsiben is fagyaszthatjuk 2-3 cm vastagságban, és süteményszaggatóval különböző formákban tálalhatjuk.)
  11. Végül a sós karamellt csorgatjuk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p

Többféle parfét készítettem már, a karamelles az egyik. A recept forrása: saját kútfő.

További receptek

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek