Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamell parfé eperrel és sós karamellel

Karamell parfé eperrel és sós karamellel
Karamell parfé eperrel és sós karamellel
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféle parfét készítettem már, a karamelles az egyik. A recept forrása: saját kútfő.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot tűz fölött addig keverjük, míg szép aranybarna színe lesz.
  2. Hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd összeolvasztjuk, és néha megkeverve hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  4. Hozzákeverjük a tojássárgáját és a kihűlt karamellből annyit, hogy 2-3 evőkanálnyi a lábasban maradjon (a díszítéshez).
  5. A jól lehűtött habtejszínt egy másik tálban felverjük.
  6. A felvert habtejszínhez apránként hozzákeverjük a karamellel elkevert tojást.
  7. A masszát műanyag dobozba öntjük, és azonnal fagyasztóba tesszük.
  8. Tálalás előtt a félretett karamellt újra olvasztjuk 2 csipet sót hozzáadva. Pici tejet még adhatunk hozzá, ha nagyon sűrű.
  9. Megmossuk az epret, és tányérokra aprítjuk.
  10. A fagyasztóból kivett parfét vizes késsel szeletelve vagy fagylalt kanál segítségével a tányérokra helyezzük. (Tipp: A masszát tepsiben is fagyaszthatjuk 2-3 cm vastagságban, és süteményszaggatóval különböző formákban tálalhatjuk.)
  11. Végül a sós karamellt csorgatjuk a tetejére.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 202
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A Szabi

Mióta szakács: 2013.03.31.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: házi fagyi, fagyitorta, fagyikehely, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi, karamellfagyi, sorbet

egyéb elnevezések

karamell fagylalt, karamell fagyi, epres parfé karamellel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

206
habtejszín 2.5 dl
tojás 1 db
cukor 10 dkg
vaj 5 dkg
tej 5 ek
eper 25 dkg
2 csipet