r
Nosalty Logó

Tiramisujégkrém

Lakos Benedek
Tiramisujégkrém kakaóporral és kávészemmekel díszítve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A vaníliakrémhez

A fagylalthoz

Az összeállításhoz

286
Kalória
4.8g
Fehérje
21.4g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
47.5g
Víz
71.2g
Koleszterin
921.5mg
Élelmi rost
15.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vaníliakrémhez

A fagylalthoz

Az összeállításhoz

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vaníliakrémhez

A fagylalthoz

Az összeállításhoz

Összesen 2842 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vaníliakrémhez

A fagylalthoz

Az összeállításhoz

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.8 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 2842 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

A vaníliakrémhez

  1. A vaníliarudat félbevágjuk, magjait kikaparjuk, majd a magokat és a rudat feltesszük melegedni a tejjel. Vigyázzunk, ne legyen túl forró!
  2. A tojássárgájákat egy tálba tesszük és teljesen simára keverjük a cukorral, keményítővel és sóval. Ha kell, egy kevés hideg tejet adunk hozzá, hogy el lehessen keverni.
  3. A meleg (de nem forró) tejet fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a sárgájákhoz: ezzel hőkiegyenlítést végzünk, amitől a tojás nem csapódik majd ki melegítés közben.
  4. A tejes-tojásos keveréket visszaöntjük a fazékba, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  5. Egy tálba öntjük a krémet, felszínére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön), majd hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni.

A fagylalthoz

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét 2-3 perc alatt kihabosítjuk a kihűlt vaníliakrémmel, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

Az összeállításhoz

  1. Egy kenyérformát vagy más hosszúkás, magas falú edényt minden oldalról kibélelünk sütőpapírral (a papírt ragasszuk a formához, hogy ne mozogjon és könnyebb legyen vele dolgozni). A vaníliás krémet habzsákba töltjük.
  2. A vaníliakrémből nyomunk egy ujjnyi vastag réteget a forma aljába, majd elrendezünk rajta 6 darab kávéba mártott babapiskótát. Erre rányomjuk a maradék krém felét, majd jöhet egy újabb réteg kávés babapiskóta. A formába töltjük a maradék krémet, a tetejét elegyengetjük.
  3. A formát lefedjük frissentartó fóliával, majd a jégkrémet fagyasztóba tesszük egy éjszakára. Ha megfagyott, kiszabadítjuk a formából (ebben segítségünkre lehet egy meleg vizes fürdő vagy egy cukrászpisztoly), majd kiborítjuk és megszórjuk kakaóporral. A könnyű vágás érdekében hagyjuk 5-10 percet pihenni, csak utána szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p

Az olasz tiramisu dekadenciája ellenére is egy valamelyest frissítő, üdítő desszert: ha pedig jégkrémet készítünk belőle, hát duplán azzá válik. A szeletekre vágható, küllemében is egy klasszikus tiramisura hajazó parfé kiváló desszertválasztás könnyed, nyári vacsorák zárására.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek