r
Nosalty Logó

Tiramisujégkrém

Lakos Benedek
Tiramisujégkrém kakaóporral és kávészemmekel díszítve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A vaníliakrémhez

A fagylalthoz

Az összeállításhoz

286
Kalória
4.8g
Fehérje
21.4g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
47.5g
Víz
71.2g
Koleszterin
921.5mg
Élelmi rost
15.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vaníliakrémhez

A fagylalthoz

Az összeállításhoz

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vaníliakrémhez

A fagylalthoz

Az összeállításhoz

Összesen 2842 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A vaníliakrémhez

A fagylalthoz

Az összeállításhoz

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.8 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    474.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 2842 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

A vaníliakrémhez

  1. A vaníliarudat félbevágjuk, magjait kikaparjuk, majd a magokat és a rudat feltesszük melegedni a tejjel. Vigyázzunk, ne legyen túl forró!
  2. A tojássárgájákat egy tálba tesszük és teljesen simára keverjük a cukorral, keményítővel és sóval. Ha kell, egy kevés hideg tejet adunk hozzá, hogy el lehessen keverni.
  3. A meleg (de nem forró) tejet fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a sárgájákhoz: ezzel hőkiegyenlítést végzünk, amitől a tojás nem csapódik majd ki melegítés közben.
  4. A tejes-tojásos keveréket visszaöntjük a fazékba, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  5. Egy tálba öntjük a krémet, felszínére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön), majd hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni.

A fagylalthoz

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét 2-3 perc alatt kihabosítjuk a kihűlt vaníliakrémmel, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

Az összeállításhoz

  1. Egy kenyérformát vagy más hosszúkás, magas falú edényt minden oldalról kibélelünk sütőpapírral (a papírt ragasszuk a formához, hogy ne mozogjon és könnyebb legyen vele dolgozni). A vaníliás krémet habzsákba töltjük.
  2. A vaníliakrémből nyomunk egy ujjnyi vastag réteget a forma aljába, majd elrendezünk rajta 6 darab kávéba mártott babapiskótát. Erre rányomjuk a maradék krém felét, majd jöhet egy újabb réteg kávés babapiskóta. A formába töltjük a maradék krémet, a tetejét elegyengetjük.
  3. A formát lefedjük frissentartó fóliával, majd a jégkrémet fagyasztóba tesszük egy éjszakára. Ha megfagyott, kiszabadítjuk a formából (ebben segítségünkre lehet egy meleg vizes fürdő vagy egy cukrászpisztoly), majd kiborítjuk és megszórjuk kakaóporral. A könnyű vágás érdekében hagyjuk 5-10 percet pihenni, csak utána szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p

Az olasz tiramisu dekadenciája ellenére is egy valamelyest frissítő, üdítő desszert: ha pedig jégkrémet készítünk belőle, hát duplán azzá válik. A szeletekre vágható, küllemében is egy klasszikus tiramisura hajazó parfé kiváló desszertválasztás könnyed, nyári vacsorák zárására.

További receptek

Kapucíner jégkrém

Bemutatjuk a kávérajongók új nyári kedvencét: íme a kapucíner jégkrém! Csodaszép márványmintás, hűsítő, kirobbanóan kávés és selymesen tejszínes, egyszerűen el se tudunk ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...