r
Nosalty Logó

Eperbomba JUDYTH konyhájából

Walaky
Eperbomba JUDYTH konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

870
Kalória
12.5g
Fehérje
86.6g
Szénhidrát
51.7g
Zsír
158g
Víz
146.3g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
49.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 870 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    310.2 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3442.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1800 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    519.4 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    947.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 5232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

  1. Először kb. 70 dkg nagyobb szemű epret megtisztítunk, alaposan megmossuk, s hagyjuk lecsepegni. Egy leveses tálat kibélelünk "folpakkal" úgy, hogy lelógjon, hogy a végén be tudjuk takarni a desszertet.
  2. Az epret felkarikázzuk, s kirakjuk vele a kibélelt tálat, a maradékot még apró darabokra vagdossuk, félretesszük.
  3. Az 5 dl tejszínt kemény habbá verünk - 2 db habfixálóval - , felhasználásig hűtőben pihentetjük.
  4. A 9 dl tejjel, a 2 csomag pudingport cukorral (ízlés szerint), a szokott módon megfőzzük, mikor kész, még melegen 15 dkg vajat elkeverünk benne szép krémesre. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön.
  5. Elkezdjük a rétegezést: a pudingkrém majdnem felét a tál aljára kanalazzuk, egyenletesen elkenjük.
  6. Erre sorba rakunk - csokis cappuccinos, cukros, meleg tejbe mártogatott - babapiskótát, erre a felvert habból egy réteget, ezt megszórjuk eperdarabokkal, majd egy réteg mártogatott piskóta következik.
  7. A piskótára öntjük a puding másik felét, rászórjuk a maradék eperdarabokat, a tejszínhabból annyit kenünk erre, hogy megteljen a tál.
  8. Végül mártogatott piskótával fedjük be a tetejét - ez lesz majd az alja. A lelógó "folpakkal" szépen betakargatjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  9. Másnap kibontjuk a fóliát, a tálra helyezünk egy megfelelő nagyságú tányért, s megfordítjuk az egészet. Leemeljük a leveses tálat, óvatosan lehúzzuk a "folpakot" róla, szeleteljük, tálaljuk.
  10. Ha marad ki a felvert tejszínből, nem kell megijedni, tálaláskor ebből lehet a szeletekre kenni belőle, de másba is felhasználhatjuk - kávé például. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p

Csupán egy finom ötlet. Tudom, régen vége az eperszezonnak, de akkor még nem voltam itt, amikor ez készült - néhány éve :), s gondoltam, ki tudja, mit hoz a jövő, nem várom meg a következő évet, megosztom.....akinek tetszik, elmentheti, s jövőre elkészítheti, az elismeréseket pedig bezsebelheti....akinek nem, annak nem! :) Saját "agyszüleményem"... szerettem volna valami olyannal meglepni a családomat, ami teljesen új, csinos a megjelenése :), s egyben fantasztikus ízű (az eper az egyik kedvenc gyümölcsünk)....sikerült - anno! :)

További receptek

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek