r
Nosalty Logó

Eperbomba JUDYTH konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Eperbomba JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 870 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5232 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 870 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    310.2 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3442.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1800 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 5232 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először kb. 70 dkg nagyobb szemű epret megtisztítunk, alaposan megmossuk, s hagyjuk lecsepegni. Egy leveses tálat kibélelünk "folpakkal" úgy, hogy lelógjon, hogy a végén be tudjuk takarni a desszertet.
  2. Az epret felkarikázzuk, s kirakjuk vele a kibélelt tálat, a maradékot még apró darabokra vagdossuk, félretesszük.
  3. Az 5 dl tejszínt kemény habbá verünk - 2 db habfixálóval - , felhasználásig hűtőben pihentetjük.
  4. A 9 dl tejjel, a 2 csomag pudingport cukorral (ízlés szerint), a szokott módon megfőzzük, mikor kész, még melegen 15 dkg vajat elkeverünk benne szép krémesre. Nem kell megvárni, hogy teljesen kihűljön.
  5. Elkezdjük a rétegezést: a pudingkrém majdnem felét a tál aljára kanalazzuk, egyenletesen elkenjük.
  6. Erre sorba rakunk - csokis cappuccinos, cukros, meleg tejbe mártogatott - babapiskótát, erre a felvert habból egy réteget, ezt megszórjuk eperdarabokkal, majd egy réteg mártogatott piskóta következik.
  7. A piskótára öntjük a puding másik felét, rászórjuk a maradék eperdarabokat, a tejszínhabból annyit kenünk erre, hogy megteljen a tál.
  8. Végül mártogatott piskótával fedjük be a tetejét - ez lesz majd az alja. A lelógó "folpakkal" szépen betakargatjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  9. Másnap kibontjuk a fóliát, a tálra helyezünk egy megfelelő nagyságú tányért, s megfordítjuk az egészet. Leemeljük a leveses tálat, óvatosan lehúzzuk a "folpakot" róla, szeleteljük, tálaljuk.
  10. Ha marad ki a felvert tejszínből, nem kell megijedni, tálaláskor ebből lehet a szeletekre kenni belőle, de másba is felhasználhatjuk - kávé például. :)
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1379
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 02.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra is tökéletes! Egy kis bibi van vele, hogy csak friss gyümölcsből készíthető, így tavasszal, nyár elején kápráztathatjuk el a hozzánk közel álló személyeket, de akkor nagyon! :)  Igaz, télen is lehet kapni epret - s időnként, még nagyon jóízűek is -, aki megteheti, így ekkor is elkészítheti. Képzeljétek el ezt, karácsonykor... mindenkinek eláll a lélegzete, azt garantálom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csupán egy finom ötlet. Tudom, régen vége az eperszezonnak, de akkor még nem voltam itt, amikor ez készült - néhány éve :), s gondoltam, ki tudja, mit hoz a jövő, nem várom meg a következő évet, megosztom.....akinek tetszik, elmentheti, s jövőre elkészítheti, az elismeréseket pedig bezsebelheti....akinek nem, annak nem! :) Saját "agyszüleményem"... szerettem volna valami olyannal meglepni a családomat, ami teljesen új, csinos a megjelenése :), s egyben fantasztikus ízű (az eper az egyik kedvenc gyümölcsünk)....sikerült - anno! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek