Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás-étcsokoládés sorbet

Céklás-étcsokoládés sorbet
Céklás-étcsokoládés sorbet
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütéstől alapvetően édeskés íze lesz a céklának, amire rátettem még egy lapáttal, hiszen kevés cukrot rákaramellizáltam, így már tökéletes édességalap kerekedett belőle. Az elkészült fotót pedig Bea, a Dizájnmenza bloggere ihlette.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát felkockázzuk, összekeverjük a cukorral és sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  2. A sült céklát és a vizet összekeverjük egy tálban és botmixerrel pürésítjük.
  3. Belekeverjük az apróra vágott vagy lereszelt étcsokoládét.
  4. Formába töltjük, és legalább két és fél órára mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük, és szobahőmérsékleten melegítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 274
elküldve: 1
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: fagyi
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: sorbet
hasonló kategóriák: fagyitorta, gyümölcsfagyi, vaníliafagyi, fagyikehely, házi fagyi, parfé, karamellfagyi

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

76
cékla 3 közepes db
cukor 3 ek
víz 1.5 dl
étcsokoládé 50 g