r
Nosalty Logó

Ementáli sajtos krumplikrokett

Évi néni
Ementáli sajtos krumplikrokett
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kroketthez

A panírozáshoz és a sütéshez

773
Kalória
17.7g
Fehérje
54.9g
Szénhidrát
54.2g
Zsír
136.9g
Víz
113.3g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kroketthez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kroketthez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 3090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kroketthez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    136.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 773 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    216.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3972.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    547.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 3090 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

A kroketthez

  1. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük. Lehűtjük, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáreszeljük a sajtot, belekeverjük a fűszereket, a tojást, petrezselymet és a lisztet.
  3. Maroknyi darabokat veszünk ki belőle vizezett vagy olajozott kézzel, hengert formálunk belőle, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Forró olajban minden oldalát megsütjük. Papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Egy kicsit macerás, de igazán finom köret. Az is igaz, hogy nem fogyókúrás, de néha ez is belefér egy egy finom ebéd köreteként. Ebből a mennyiségből 12 db jókora krokett lett.

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...