Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyaropogós

Burgonyaropogós
Burgonyaropogós
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vaddisznótokányhoz ajánlom köretként, de számos más szaftos húsételhez is kiválóan passzol. 


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót.
  3. Villával jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és forró olajban aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 72
össznézettség: 368 531
elküldve: 104
receptkönyvben: 6 645
elkészítve: 300/374
Facebookon megjelent: 4

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyakrokett, krokett, burgonyarolád, burgonyafánk

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gloria23
gloria23 Wed, 2015-07-22 23:32

Nem olvastam el jól a receptet és véletlen 2 egész tojás ment bele, így legalább dupla adag lisztet vett föl, de ez csak az én figyelmetlenségem, amúgy tökéletes, nagyon finom és laktató:)

B.Csillag
B.Csillag Sat, 2014-08-09 20:50

Nagyon jó recept! Köszönet érte, a 11 hónaposom imádta! ;-)

zoli59
zoli59 Sat, 2014-04-12 13:59

Kedves Oli!

Köszönöm a receptet,nagyon finom lett,de bőven kell lisztezni hogy nyújtható legyen,(ezt csak az ujj felhasználóknak írom).
Még egyszer köszönöm.

üdv: Zoli

Giga73
Giga73 Tue, 2015-01-27 18:44

én a nyújtásnál nem lisztet használtam, hanem zsemlemorzsát ....

picurka01
picurka01 Mon, 2014-02-03 06:13

De jó!!!! Hétvégén a birkapöri mellé szerintem tökéletes lesz! De azért ma kipróbálom! :)

klari1967
klari1967 / klari1967 Sun, 2012-11-25 14:54

Köszönöm a receptet, nagyon finom volt!
Rántott hússal tálaltam, fokhagyma mártással.
Legyen szép a napod!
Hegedűsné Klári

maipo
maipo Fri, 2012-11-23 14:36

Megcsináltam isteni finom lett, így gyorsan elmentettem, hogy mindig kéznél legyen :)

friza
friza Wed, 2014-03-05 23:04

Marika! Olajban sül, tehát nem a legjobb választás. Gondolom nem naponta készíted el. Mindig mindenből mértékkel! Nagyon finom!

Dodoka74
Dodoka74 Sun, 2012-05-20 11:29

Most készítettem el,nagyon finom lett. Annyit változtattam rajta csak,hogy teljes kíörlésű liszttel csináltam.A zsemlemorzsához meg hozzákevertem egy kis szezámmagot.

k_eva91
k_eva91 Sun, 2012-02-19 18:48

Nagyon finom volt, én sültkolbász mellé készítettem és egyszerűen oda voltunk érte :)

Bodrasz
Bodrasz Sun, 2011-03-27 14:21

Nagyon klassz ez a recept, eddig nekem soha nem sikerült a krokett, de ez nagyon finom lett!:-)

F. Gyökhegyi Réka
F. Gyökhegyi Réka Sat, 2011-02-26 21:36

Szerintem azért nem sikerül mindenkinek egyformán, mert krumpli és krumpli között óriási különbségek vannak. nagyon nem mindegy a minőség !!!

dtamaga
dtamaga Fri, 2011-01-07 21:42

Sziasztok!

A segítségeteket kérem!
Megcsináltam, minden utasítást és mértéket betartottam, a színe gyönyörű lett, de az íze és az állaga is természetellenesen gumis lett. Mit ronthattam el? Vagy tudna valaki ajánlani valami igazán krumpli ízű krokett receptet?
Előre is köszönöm!

kornis.agi
kornis.agi Thu, 2010-12-30 16:57

Kipróbáltam és nagyon finom lett.Köszönöm a receptet!
Csináltam hozzá tejfölös-majonézes-snidlinges mártogatóst, szerintem azzal is nagyon finom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 10:46

hogyan lehet ilyen aranybarnára sütni?? nekem először nyers volt aztán átugrotta ezt a szép színt és megfeketedett

mese126
mese126 Fri, 2010-10-08 13:24

Szeretném megkérdezni, hogy szerinted el lehet-e készíteni fogyasztás előtti nap a pihentetés fázisig, majd másnap készíteni a hengereket és a zsemlemorzsába forgatást, sütést???? Köszönettel,mese126

zoombabe
zoombabe / zoombabe Mon, 2010-09-06 16:16

 
Kipróbáltam, isteni :D de 4 adagnak semmi esetre sem elég, főleg, ha mondjuk csak ropogtatnivalónak csináljátok.
Én sóskával ettem.
Beliszteztem a deszkát, úgy nyújtottam, és nekem még kellett bele egy pici liszt,
Ahhoz, hogy a kicsit lisztes külsőre tapadjon a zsemlemorzsa, kicsit benedvesítettem a kezem.

rolvisa
Olgis / rolvisa Tue, 2012-11-20 19:41

Én úgy fagyasztom, hogy kisebb tálcára, vagy laposabb zárható edénybe sütőpapírt teszek.Lisztezem és arra sorakoztatom. tetejére is sütő papír kerül. Mikor felhasználom, akkor magától hagyom ki olvadni, de még majdnem fagyosan kerül a forró olajba.Üdv,Olgis.

dida
Ildi / dida Sat, 2010-08-21 10:57

Kipróbáltam, de nekem nem maradt egyben és eléggé ragadt.... Nem lehet ezt valahogy kiküszöbölni?

dida
Ildi / dida Sat, 2010-08-21 10:56

Kipróbáltam, de nekem nem maradt egyben és eléggé ragadt.... Nem lehet ezt valahogy kiküszöbölni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-24 15:30

Szia!

A legtöbb tört krumplis receptnél, pogácsa, krokett, én úgy tudom, még melegen kell összetörni a krumplit, de meg kell várni, amíg kihűl, és csak utána összedolgozni a többi hozzávalóval.
Így valószínűleg nem fog szétesni, és nem lesz ragacsos.
Ed

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-11 22:02

A hétvégén kipróbáltam zotyko őzcomb vadas ragu módra receptjét, és ilyen burgonyakrokettet csináltam hozzá. Nagyon jó párosítás, ez eddig a legjobb burgonyakrokettek közé tartozik, amit eddig megkóstoltam. Másfélszeres adaghoz kb. egy egész szerecsendiót beletettem frissen reszelve - szerintem így nagyon finom! Klassz recept! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-12-30 15:39

Megcsináltam karácsony estére. Göngyölt marhahús mellé adtam, amihez jó sok vadashoz hasonló szósz készült. Nagy siker volt! Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-12-14 21:05

Hű ez biztos fini! Ilyet fogok kérni anyutól karácsonyi ebédre :)

Bogica
Bogica Sun, 2012-07-22 16:31

Én ezt az "Anyutól fogom kérni" fázist megpróbálom ma átugrani és megcsinálom magam! :-) remélem sikerül, még nem csináltam ilyet! :-)

790
burgonya 50 dkg
tojássárgája 2 db
finomliszt 8 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl