Nosalty Logó

Burgonyaropogós

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Oli
Ezen a képen: Burgonyaropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 790 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3161 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 341 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 790 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    269.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 3161 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 341 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót.
  3. Villával jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és forró olajban aranybarnára sütjük.
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 128
  • 7 napos nézettség: 1034
  • Össznézettség: 506308
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 19.

Ajánló

Vaddisznótokány

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vaddisznótokányhoz ajánlom köretként, de számos más szaftos húsételhez is kiválóan passzol. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

H? ez biztos fini! Ilyet fogok kérni anyutól karácsonyi ebédre :)

Törölt felhasználó

Én ezt az "Anyutól fogom kérni" fázist megpróbálom ma átugrani és megcsinálom magam! :-) remélem sikerül, még nem csináltam ilyet! :-)

Törölt felhasználó

jól hangzik

Törölt felhasználó

Megcsináltam karácsony estére. Göngyölt marhahús mellé adtam, amihez jó sok vadashoz hasonló szósz készült. Nagy siker volt! Köszi!

Törölt felhasználó

A hétvégén kipróbáltam zotyko ?zcomb vadas ragu módra receptjét, és ilyen burgonyakrokettet csináltam hozzá. Nagyon jó párosítás, ez eddig a legjobb burgonyakrokettek közé tartozik, amit eddig megkóstoltam. Másfélszeres adaghoz kb. egy egész szerecsendiót beletettem frissen reszelve - szerintem így nagyon finom! Klassz recept! :)

Henrietta1983

Nálunk ma volt ez a páros :)

Törölt felhasználó

Kipróbáltam, de nekem nem maradt egyben és eléggé ragadt.... Nem lehet ezt valahogy kiküszöbölni?

Törölt felhasználó

Szia! A legtöbb tört krumplis receptnél, pogácsa, krokett, én úgy tudom, még melegen kell összetörni a krumplit, de meg kell várni, amíg kih?l, és csak utána összedolgozni a többi hozzávalóval. Így valószín?leg nem fog szétesni, és nem lesz ragacsos. Ed

Törölt felhasználó

Kipróbáltam, de nekem nem maradt egyben és eléggé ragadt.... Nem lehet ezt valahogy kiküszöbölni?

Olgis

Több lisztet tegyél.

márti1218

Biztosan nem vártál,hogy meghüljön az áttört krumpli

B. Mónika

Szia! Lefagyasztani hogy lehet?

Olgis

Én úgy fagyasztom, hogy kisebb tálcára, vagy laposabb zárható edénybe süt?papírt teszek.Lisztezem és arra sorakoztatom. tetejére is süt? papír kerül. Mikor felhasználom, akkor magától hagyom ki olvadni, de még majdnem fagyosan kerül a forró olajba.Üdv,Olgis.

Törölt felhasználó

  Kipróbáltam, isteni :D de 4 adagnak semmi esetre sem elég, f?leg, ha mondjuk csak ropogtatnivalónak csináljátok. Én sóskával ettem. Beliszteztem a deszkát, úgy nyújtottam, és nekem még kellett bele egy pici liszt, Ahhoz, hogy a kicsit lisztes küls?re tapadjon a zsemlemorzsa, kicsit benedvesítettem a kezem.

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni, hogy szerinted el lehet-e készíteni fogyasztás el?tti nap a pihentetés fázisig, majd másnap készíteni a hengereket és a zsemlemorzsába forgatást, sütést???? Köszönettel,mese126

Törölt felhasználó

hogyan lehet ilyen aranybarnára sütni?? nekem el?ször nyers volt aztán átugrotta ezt a szép színt és megfeketedett

kornis.agi

Kipróbáltam és nagyon finom lett.Köszönöm a receptet! Csináltam hozzá tejfölös-majonézes-snidlinges mártogatóst, szerintem azzal is nagyon finom.

dtamaga

Sziasztok! A segítségeteket kérem! Megcsináltam, minden utasítást és mértéket betartottam, a színe gyönyör? lett, de az íze és az állaga is természetellenesen gumis lett. Mit ronthattam el? Vagy tudna valaki ajánlani valami igazán krumpli íz? krokett receptet? El?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Szerintem azért nem sikerül mindenkinek egyformán, mert krumpli és krumpli között óriási különbségek vannak. nagyon nem mindegy a min?ség !!!

Bodrasz

Nagyon klassz ez a recept, eddig nekem soha nem sikerült a krokett, de ez nagyon finom lett!:-)

Jencikém

Biztosan kipróbáljuk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!