r
Nosalty Logó

Éjjel kelesztett fonott kakaós kalács

Nihonka
Éjjel kelesztett fonott kakaós kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

252
Kalória
5.6g
Fehérje
38.7g
Szénhidrát
8.1g
Zsír
7.2g
Víz
44.1g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 2006 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    309.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 2006 kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az olvasztott vajon és kakaón kívül mindent berakunk a kenyérsütőgép üstjébe, majd összegyúratjuk a tésztát (akinek nincs gépe, az kézzel készítse el). Gyúrás közben belecsurgatjuk az olvasztott vajat, majd tovább dolgoztatjuk a gépet.
  2. Ezután lazán még egyszer átgyúratjuk a géppel, és a végén hozzáadjuk a kakaót. Ekkor már éppen csak egy kicsit keverni, hogy csíkos maradjon a tészta. Ha tovább keverjük, akkor legfeljebb az egész kakaós lesz, ez sem probléma.
  3. Ezután a tésztánkat rúd formára nyújtjuk lisztezett deszkán, majd elfelezzük. Összefonjuk, a végeit összecsippentjük, hogy ne nyíljon szét.
  4. Egy gömbölyű (kb. 22cm), alacsonyabb kerek formába helyezzük körbetekerve. Letakarjuk, és a végén berakjuk a hűtőbe reggelig.
  5. Másnap kivesszük a tésztát, megkenjük a meleg cukros tejjel, majd berakjuk 100 fokra állított sütőbe kb. 20 percre, majd 170 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. A megsült kalácsot újra megkenjük a megmaradt cukros tejjel, és hagyjuk kihűlni.

Kenéshez

  1. A tejet felmelegítjük, és belekeverjük a cukrot, vajat. Ezzel fogjuk megkenni sütés előtt és után a tésztánkat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Az utóbbi időben gyakran készítek kalácsféléket. Ha több a teendőm, akkor előző nap este elkészítem a tésztát, és reggel csak megsütöm.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek