r
Nosalty Logó

Éjjel kelesztett fonott kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Éjjel kelesztett fonott kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 252 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 2006 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 297 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 252 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 2006 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 297 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. Az olvasztott vajon és kakaón kívül mindent berakunk a kenyérsütőgép üstjébe, majd összegyúratjuk a tésztát (akinek nincs gépe, az kézzel készítse el). Gyúrás közben belecsurgatjuk az olvasztott vajat, majd tovább dolgoztatjuk a gépet.
  2. Ezután lazán még egyszer átgyúratjuk a géppel, és a végén hozzáadjuk a kakaót. Ekkor már éppen csak egy kicsit keverni, hogy csíkos maradjon a tészta. Ha tovább keverjük, akkor legfeljebb az egész kakaós lesz, ez sem probléma.
  3. Ezután a tésztánkat rúd formára nyújtjuk lisztezett deszkán, majd elfelezzük. Összefonjuk, a végeit összecsippentjük, hogy ne nyíljon szét.
  4. Egy gömbölyű (kb. 22cm), alacsonyabb kerek formába helyezzük körbetekerve. Letakarjuk, és a végén berakjuk a hűtőbe reggelig.
  5. Másnap kivesszük a tésztát, megkenjük a meleg cukros tejjel, majd berakjuk 100 fokra állított sütőbe kb. 20 percre, majd 170 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. A megsült kalácsot újra megkenjük a megmaradt cukros tejjel, és hagyjuk kihűlni.

Kenéshez

  1. A tejet felmelegítjük, és belekeverjük a cukrot, vajat. Ezzel fogjuk megkenni sütés előtt és után a tésztánkat.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3113
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 16.

Ajánló

Sütés előtt megszórhatjuk a tésztánkat kristálycukorral, kicsit ropogós lesz így a kérge. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éjjel kelesztett fonott kakaós kalács
Nihonka 340 recept

Az utóbbi időben gyakran készítek kalácsféléket. Ha több a teendőm, akkor előző nap este elkészítem a tésztát, és reggel csak megsütöm.

Hozzászólások

Kitsune

Szia Nihonka! Segítséged szeretném kérni - a kelt tészták a mumusaim egyel?re, de azért nem adom fel :) Megcsináltam a recepted, pontosan úgy, ahogy leírtad, de nem kelt meg a tésztám reggelre, pedig 7 g éleszt?t tettem bele (ennyi volt a zacskóban, gondoltam, nem árthat). Arra gondoltam, hogy a gyúrásnál ronthattam el valamit. Elég kemény volt a tészta, amikor hurkázgattam - még szakadozott is. Lehet, hogy csak több tej kellett volna bele? Vagy túlgyúrtam? Köszönöm a segítséged, Kitsune

Nihonka

Kedves Kitsune! (érdekes neved van:-)) Ne add fel, én is csak pár hónapja kezdtem el a kelt tészták készítését és már egész jól belejöttem:-) Nos, én azt hiszem, hogy az éleszt? nem okozott gondot, inkább lisztfügg? a dolog, ahogy írtad, kemény volt a tészta, így még egy kis folyadékot, akár vizet is adni kellene hozzá, csak ev?kanállal adagolva, hogy nehogy megint túl folyós legyen. Valójában egy ruganyos tésztát kelle kapnod. Keleszteni nem kell, túlgyúrni sem tudod, elég a h?t?ben (vagy hideg helyen) tartani reggelig megkészítve sütésre a formában, ott szépen megkel magától. Én van mikor 2 napig is hagyom és már csak sütöm frissen a kávéhoz:-)) Kitartást kívánok, mindenképpen próbálkozz tovább, mert nagyon finomakat tudsz majd így sütni, az biztos. Üdv: Nihonka

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek