r
Nosalty Logó

Tejszínes csíkos kalács

Katica
Tejszínes csíkos kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Kenés

242
Kalória
6.7g
Fehérje
39g
Szénhidrát
6.6g
Zsír
20g
Víz
55.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Kenés

Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Kenés

Összesen 2431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Kenés

Összesen 285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1869.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    389.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 2431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt egy morzsa cukorral 0,5 dl langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Közben a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, a tejszínt, a tojást, a maradék cukrot, a sót, a vajat és a végén a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától vagy a kezünktől. Ezután a tésztát elfelezzük, és az egyik felébe bele keverjük a vízzel kikevert kakaóport. A kétféle tésztát letakarjuk, majd meleg helyen 1 óra alatt a kétszeresére kelesztjük.
  3. Ezután lisztezett lapra borítjuk, és mind a két tésztából 30× 40 cm-es téglalapot nyújtunk. Alulra tesszük a világos lapot, és ráhelyezzük a kakaósat. A rövidebb oldalától szorosan feltekerjük a tésztát, mint a bejglit, majd a roládot sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába tesszük.
  4. Letakarjuk a formát, és még 30 percet pihentetjük a tésztát. Mikor ismét megkelt a kalács, akkor a vízzel átkevert tojássárgájával lekenjük, és előmelegített sütőbe 180 C-on, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon régen sütöttem már ilyen kalácsot, pedig egyáltalán nem macerás, és az íze, az állaga valami mesés. Gyermekkoromat idézi...

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek