Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti kalács

Húsvéti kalács
Húsvéti kalács
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs húsvét kalács nélkül - és szerintünk ez a legegyszerűbb, legfinomabb darab!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Még langyosan, sonkával, tormával tojással a legjobb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukort, beletesszük a k2 kanál lisztet, megkeverjük és felfuttatjuk 15 perc alatt.
  2. Az 50 dkg lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, elkeverjük. Hozzáütjük a tojást, beleöntjük a kovászt, és ha nagyjából összeállt, akkor több adagban belemasszírozzuk az olvasztott vajat.
  3. Konyharuhával letakarjuk, és 30 percig kelesztjük.
  4. Ezután három egyenlő részre vágjuk, finoman kinyújtogatjuk, és megfonjuk. Letakarva kelesztjük még 10 percig.
  5. Megkenjük tojássárgájával, majd fehérjével, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 560
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
951 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, vacsora
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

fonott kalács, kalács,

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

801
tej 2.5 dl
cukor 20 g
finomliszt 2 ek
finomliszt 50 dkg
cukor 5 dkg
tojás 1 db
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 1 db